TEF Mühendisleri Derneği

selcukemm arkadaşım anladım kadarıyla daha piyasayla tanışmamış biri olarak görüyorum seni belki de yanlış hissettim amacın tartısmaksa bu tip seylere gerek yok benim için bilgi önemlidir.Oymuş buymuş değil .Sana tavsiyem biraz araştır. Bilip bilmeden konuşma Bir meslek lise mezunu integral türev çözebilir.Ama sen kendini bunlarla avutmaya devam et piyasada sana integral türev çözdürmekten çok ,Senden sorunun çözümünü istiyecek.Senden ricam biraz saygı hiç birşeye değilse bilgiye saygı istiyorum... Neden özellikle meslek lise cıkıslı mühendis aradıklarını arastırmayla baslayabilirsin ...:)
Ben meslek lisesi çıkışlı bir teknik öğretmenim...Ve çalıma arkadaşlarım ( mühendis) bana saygı duyuyor .. ve hiçte bir tartışma çatışma olmuyor dedim ya herşey bilgi !!!!

 
Son düzenleme:
Çok tepki alacak ama olsun:
Arkadaşlar siz daha mühendis,tekniker/teknisyen tanımalrını öğrenememişsiniz mühendislik teknik anlamdan çok teoriler hesaplamalar üzerine kuruludur bir meslek lisesinden gelen teknisyen tekniker de oldu mühendis olacak diyelim gir dgs ye olmaya çalış olmaya çalışın diyorum çünkü bir meslek lisesi çıkışlı arkadaş integrali türevi ne kadar yapabilir bunları kullanılmıyor ki diyeceksiniz ama diploma için de bunları adın gibi bileceksin başka şansın yok yok beni direk hemen mühendis yapsınlar o zaman diyosanız bekleyin daha devlette o dertten ölüyor du zaten şu teknikeri müh. yapayım diye
Dgs ye çalışın çok istiyorsanız.
Mühendis-Tekniker tanımlarını öğrenerek işe başlayın örneğin ilk anlatım benden TEKNİKer MÜHENDİS anlaşılmıştır umarım tekniker teknik işlerin adamı mühendis teorinin adamıdır

Mühendise yakışır bir yazı olmuş, imla kuralları bir kitap yazmaya yetecek kadar başarılı bir yazı olmuş. İntegral ve türev sadece okullarda oluyor demek, internetten öğrenilemiyor. Meslek liselerinin önünün kapıtılma olayına hiç girmiyeyim ucu siyasete çıkıyor.

Bence diploma sadece bir kağıt, işi yapan ise insandır. Eğer bir makineyi mühendis çalıştıramıyorsa ancak oradaki teknisyen çalıştırabiliyorsa teknisyenin hakkı verilmeli. Diplomayla hak yemek doğru değildir.
 
Bende kişisel olarak anlamadım fakat çoğu kişide genel düşüncenin bu olduğunu belirtmek istedim doğru veya yanlış kişiden kişiye değişir bu konu için aksi takdirde benim kendi düşüncemi sorarsanız eski mühendislik sistemine dönülmesidir

Arkadaşlar lütfen üstteki mesajımı tekrar okuyunuz ben bu benim düşüncem demedim genel yanılgının bu olduğunu belirttim kendi düşüncemin de eski mühendislik sisteminde olması gerektiğini belirttim eskiden mühendisliklerde yaz tatilinde okulda veya sanayilerde 2-2.5 ay teknik nalmada eğitim verilirdi benim düşüncemin bu olduğunu tekrardan belirteyim beni yanlış anlamayın şu an bende mühendisim fakat ne integral ne türev kullanıyorum bunların hiçbirine de gerek yok işte sistemdeki yanlışlıkta bu hiç kullanmayacağın şeyleri öğretiyorlar umarım bu bir gün düzelir fakat belirttiğim gibi benim düşüncem de sizinkiyle aynı keşke meslek yüksekokullarından mühendislik olsa fakt zaten bunu için dgs var bununla bu şans zaten size veriliyor hem böyle olursa bu özel şirketlerin de işine gelir çünkü şirketinde bunları ayrı ayrı değil iksi birden olanı tercih edecektir yani sizinle aynı fikirdeyim fakat niyeyse zıt taraflardaymışız gibi cevapların yazılması beni üzdü
 
Size hayatımdan örnek vereyim üniversite 2. sınıftayız bir dgsli arkadaşla da aynı odada kalıyordum birgün bu arkadaşla oturmuştuk kafeterya da derslerden açıldı muhabbet belki bilenleriniz vardı bazı mühendislik sınıflarında dgslileri hor gören bilgisiz insanlar vardır benim bu arkadaşımın asıl amacı şantiyede çalışmaktı ve bu konuda uzman olmak istiyordu oluyor da :)
Her neyse o gün bu tiplerden biri yanımıza geldi tranzistörlerin ac konumda eşdeğer devreleri ile ilgili soru sordu amacı ise şuydu:
benim dgsli arkadaşım 2 yıllıktan geldiği için bazı derlerden muaftı buna elektronik 2 de dahildi tranzistör konusu da elektronik 2 nin konusuydu tabi tahmin ettiğiniz gibi amacı belliydi adamın bizim dgsli zaten elektrik üzerine uzmanlaşmak istediği için bu alana da yönelmediği için soruya bakmadı bile bizim diğer arkadaşta sinirlendi işte böyle bedavaya muaf oluyorsunuz bizim canımız çıkıyor dedi bu haksızlık filan dedi beni de muaf etsinler o zaman dedi ona tek bir cevap verdim:
xxx dedim 2 yılını verdi bu d derslerden muaf olmak için bedavay muaf olmadı dedim bu arakadaşla hala konuşurum ve aramızda bu diğer şahsın hep hikayesi olur diğer şahıs şimdi iş bulamayıp polisliğe gitti :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst