Kompanzasyonda farklı tanım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben emme-basma yada alış-veriş olayının kesinlikle gerçekleşmediğini delilleriyle birlikte ispatladım. Bundan sonra bobinli devrede ve kondansatörlü devrede faz farkı nasıl oluşur pozitif alternansta ne olur negatif alternansda ne olur araştır öğren hatta ölç biç koçum. Ben senin tezini çürüttüm bu kadarı bana yeterli.
İlk mesajdaki soru cevabını bulmuştur.

Hadi şimdi bak işine !
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ben emme-basma yada alış-veriş olayının kesinlikle gerçekleşmediğini delilleriyle birlikte ispatladım. Bundan sonra bobinli devrede ve kondansatörlü devrede faz farkı nasıl oluşur pozitif alternansta ne olur negatif alternansda ne olur araştır öğren koçum. Ben senin tezini çürüttüm bu kadarı bana yeterli.

Hadi şimdi bak işine !

Çürüttüğünüz bir şey yok. Enerji depolama ve boşalma diye bir şeye inanmıyosan zaten bobinin ve kondansatörün özelliğini öğrenememişsin derim.

1000 defa sorarım biraz daha araştırırım. Bana tavsiye ediyorsanız, sizde yapın ve az önce sorduğum soruyu cevaplayın.

Endüktif enerji yada kapasitif enerji diye bir şey var mıdır? yoksa enerji tektir ve enerjinin pozitif ve negatif olması durumu mu vardır?
 
Kondansatörün şarj-deşarjı ile faz farkını nasıl oluşturduğunu araştır ölç biç öğren. Senin tezinle bunun alakası yok. Savunduğun tüm emme-basma, alış-veriş tezleri ispatlarımla foss çıkmış ve çürümüştür.

Yaşım 41 senin gibi ukala insanlarla çok karşılaştım ben !
 
Kondansatörün şarj-deşarjı ile faz farkını nasıl oluşturduğunu araştır ölç biç öğren. Senin tezinle bunun alakası yok.

Ben öğrendim ve kaynakta gösterdim. Benim tezim tamamen bunun üzerine. enerjinin bir kondansatöre bir bobine dolması üzerine. Bu iki zımbırtı alternatif akımda üzerine enerjiyi bir depoluyor bir gönderiyor. Aksini söyleyen bilmediği için söyler.

Bu konudaki aksi söylemlerinizi asla da kabul etmem.

Yaşım 41 senin gibi ukala insanlarla çok karşılaştım ben !

Benim yaşım 35 bilmediği bir şey ve açıklayamadığı bir şey olduğunda, yılların mühendisliğine, yaşına, deneyimine istinaden o yanlışı kabul etmemi isteyenlerle çok karşılaştım. Sağol ben almıyım.
 
kom-jpg.25385


Hala aynı şeyi savunuyorsan, yük'e yani motor'a basan yada verilen kapasitif reaktif nerede diye sordum sana? Cevap gelmedi! 1 No'lu şalter kapalıyken birleşim noktasına kadar endüktif reaktif değerde neden değişim olmuyor izah et o zaman.
Edemezsin çünkü yüke kapasitif basma diye bir şey söz konusu değildir, palavradır :)
 
1 No'lu şalter kapalıyken birleşim noktasına kadar endüktif reaktif değerde neden değişim olmuyor izah et o zaman.

değişim olmaz çünkü motorun enerji depolaması ve boşaltması devam eder. Motor daha önce şebekeye gönderiyordu ve alıyordu şimdi kondansatöre gönderiyor vee alıyor enerjiyi. Enerji yok olmadı. Gittiği yeri de söylüyorum.

Sizin anlamadığınız nokta, kondansatörde depolanan enerjinin ve sonra motora gönderilen enerjinin, oradaki faz açısını değiştireceğini sanmanız. Gönderilen şey enerji. Kapasitifliği yok kapasitif enerji diyede bir enerji yok.
 
Sen ısrarla yüke kapasitif enerji basılır diyorsun bende ısrarla basılmaz çünkü öyle birşey gerçekleşmiş olsaydı kapasitif enerjinin etkisi motor beslemese hattına görülmeliydi diyorum.
Yani bu neye benzer mafya bir mekanı bastı sonra o mekanda hiç değişiklik olmadan mafya gitti. Böyle bir şey yok bir etki varsa bunun sonucuda görülür fiziğin temel kuralıdır. Kapasitif reaktifin motora basıldığını savunan zihniyet endüktif reaktifde zerre değişim olmadığını gözlemleyerek düşüncesinin yanlış olduğunu kabul eder. Körü körüne yanlışı savunmaz.
 
Sen ısrarla yüke kapasitif enerji basılır diyorsun

Kapasitif enerji diye bir enerji yoktur. Kapasitif basma diye bir şey olmaz. Enerji vardır. Pozitif veya negatif enerji.

Aynı şekilde endüktif enerji diye bir enerjide yoktur.
 
Endüktif reaktif güç vardır sembolü QL'dir birimi VAr-kVAr'dır, 1 saat'te çekilen güç enerjidir birimi kVArh'dir.
Kapasitif reaktif güç vardır sembolü Qc'dir birimi VAr-kVAr'dır, 1 saat'te çekilen güç enerjidir birimi kVArh'dir.
Endüktif reaktif yük fazla akım çekilmesine neden olur kompanzasyon yapılmaz ise fazladan çekilen akım dolayısıyla enerjinin baraja kadar tüm hatlarda olumsuz etkisi olur.
Bakır kaybında formül Pcu=I²xR olup formüldeki akım görünür akımdır yani aktif ve reaktif bileşeni olan akımdır.
Kondansatörün çektiği akımın %99'u kapasitif reaktiftir.
Faturalarda da reaktif enerji miktarları kVArh olarak belirtilir.

Böyle saçma sorular sormaya devam edecekseniz muhattabım olamazsınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst