Kompanzasyon

En 4-5 sene önce cezaya düştüm(tatile çıktım sisteme benden başka bakan yok,geri dönünce ilk anda uyanamadım ödenek felan ay sonu ikinci cezaya düştüm),ilkini faturalamadılar ,ikincisinde sistemi düzeltip sonraki faturadan mahsup ettiler,Ck Boğaziçi dağıtım elemanları ikinci hatada geri ödemeyi başta kabul etmedi bayağı zorladım yazılı olan her şeyi verince gelip sisteme bakıp geri ödeme yaptılar demek uyandırmışım adamları😂.

28/01/2016 tarihli, 6087-3 sayılı ve 26/12/2016 tarihli, 6808 sayılı Kurul Kararı ile Madde 13/2’ye eklenen, “Ancak kullanıcıya ait kompanzasyon tesisinde arıza sonucu oluşan ihlalin yılda (takvim yılı) bir kez olması halinde reaktif enerji bedeli faturalama da dikkate alınmaz. Reaktif enerji ölçüm sistemleri dağıtım şirketi tarafından tesis edilir. Reaktif enerji ölçüm sistemi tesis edilmemiş kullanıcılara reaktif enerji bedeli uygulanmaz.” şeklindeki fıkra ile bir takvim yılında tüketicinin kompanzasyon sisteminde meydana gelen arızadan kaynaklanan reaktif enerji bedeli faturalamada dikkate alınmayacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur; reaktif bedel bir arızadan kaynaklanmalıdır. Aynı takvim yılı içerisinde arızadan kaynaklanan reaktif bedel ilgili tedarik şirketince dikkate alınmayacaktır. Ancak aynı takvim yılında tahakkuk edecek reaktif enerji bedelleri arızadan kaynaklansa dahi aboneden talep ve tahsil edilecektir.

Bu arada yukarıda anlattığım olayın ilki 12. ayda ikincisi 1. ayda oldu yanlış bilgilendirme olmasın reaktif cezalarla alakalı bilgi veren olursa sevinirim af durumları gibi ,kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Lütfen,mevzuat tarihlerine dikkat edelim.
 

Ekli dosyalar

  • REAKTİF ceza muafiyeti.doc.pdf
    131.9 KB · Görüntüleme: 8
  • REAKTİF CEZA MUAFİYET.pdf
    141.1 KB · Görüntüleme: 6
  • REAKTİF CEZA.docx.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 7
yani bilmiyorum eğer öyle bi af varsa bunu daha yüksek kullanım için ayırsam daha mantıklı :D şuan 10mwh gibi reaktif kullanım var .
Keşke bir opsiyon sunsanlar :D bizim dağıtım şirketi cezaya girdiğin gibi o cezayı iptal ediyor dilekçe ver yada verme yani 2. ayda cezaya gir ceza tutarı önemli değil isterse 50 tl olsun onu iptal ediyor ilk olduğu için sonra 6. ayda 50 bin tl cezaya gir o 50 bini iptal edemiyorsun çünkü o hakkını kullandın sayıyor dilekçe vermediğin halde saçma ama bizim dağıtımda durum bu sizde farklı olabilir tabi siz yinede dikkat edin.
 
Çok komiksin uğur. İşine bak.
Zaferhalt denen vasıfsız eleman, önce amper nedir volt nedir öğren, ondan sonra bu forumdaki uzman üyelerden yardım iste. Daha bu iki terimin ne olduğunu bilmeden burada ukalalık etme. Senin gibi vasıfsızlarla bilgisini paylaşacak kimseyi bulamazsın burada. Bu forumu senin gibi Donanım Haber zannedenlere her zaman cevabımız bu şekilde olur.
 
İşine bakması gereken sensin bizce . Biz pazar keyfi yapıyoruz @Uğur ÇOTUK hoca ile beraber .
Yazma o zaman kardeşim tartışma yeri mi arıyorsun. Burada bi sorunumu paylaştım Yazım hatası olmuş hemende böbürlenip dalga gecer gibi yazıyorsun. Sana zorla yaz cevapla diyen yok.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst