kompanzasyon ünitesinin sistem devreye alınmadan çok önce kurulmasının mahsurları ?

odtu1905

Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
65
işletmelerde kompanzasyon ünitesinin sistem devreye alınmadan çok önce kurulmasının mahsurları varmıdır.lütfen uygulayıcılar cevaplasın
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aşağıdaki linkde görüşümü belirtmiştim tekrar kopyalıyorum.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...tor-kontaktor-problemi/sayfa2.html#post219785

Daha öncede bir vesileyle belirtmiştim. Toplam güç çıkartılıp projelendirilip işletme çalışmaya başlamadan kompanzasyon sistemi kurmak günümüzde çok iyi sonuçlar vermiyor. Bazı sistemler trifaze bazıları monofaze ağırlıklı yüklere sahip olabiliyorlar bazıları hızlı bazıları yavaş yükler olabiliyor. Projelendirme aşamasında yapılan şey tüm hastalara aynı reçeteyi vermek gibi bir şey. Bence doğrusu, yükler net olarak tespit edilemiyorsa, kompanzasyon hariç tesisatı hazır hale getirmek ve sonra kompanzasyon yapmak. Örneğin içinde bulunduğumuz sanayi sitesi standart 35 kVA güce göre bütün panoları yaptırmış, biz 150 kVA güce çıktık pano atıldı, yan binayı kiraladık, trifaze olan kompanzasyon efektif çalışmıyordu söktük yenisini yaptık vs. Milli ekonomiye de zararı olan bu uygulamanın yeniden düzenlenmesinde fayda olmazmı?
 
En büyük sıkıntı olağan işletme şartları düşünülerek takılmış akım trafosunun büyük gelmesidir.
Bu durum akımın hissedilememesi yüzünden ihtiyaç duyulan kondansatörlerin devreye alınamaması sonucunu doğuracaktır.
Kurulu güç için tasarlanan grupların ve akım trafosunun düşük yüke göre tadili gerekir
 
işletmelerde kompanzasyon ünitesinin sistem devreye alınmadan çok önce kurulmasının mahsurları varmıdır.lütfen uygulayıcılar cevaplasın

kompanzasyon bataryaları uzun süre yüksüz kalır ise mahsurlumudur
 
Değerli arkadaşlar,

Eğer tesisteki alıcılar reaktif açıdan karakteristiği iyi analiz edilip ve dengeli bir şekilde fazlara dağıtılmışsa, uygun bir sistem oluşturmak mümkündür. Ve sistemdeki total yüke göre de kondansatör dizilimi rahatlıkla yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst