Kendi Enerjsini ÜretenEvler?

asof544

Üye
Katılım
16 Eki 2014
Mesajlar
402
Puanları
16
Bu evlerin geleceği varmı? Yada rüzgar ve güneş harici farklı bir sistem kullanan ev varmı?
Yorumları ve görüşleri bekliyorum.
Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Var tabii ki enerji çekilmesi uzak yerler için için mecburen yapıyoruz
 
abd de suruynen var. yrica enerji sadece elentruk mu. iscak su uretim malzemelri her yerde.
 
bugun bir sıparış geldı dağda çobanlara aydınlatma ve telefon şarj eden solar panellı devre kendı imalatım 12 voltla çalışan led lambalar artı telefon şarj etmek için 3 watt bir trafodan 12 primer 220 segonder çıkışlı inverter telefonları şarj için yetıyor
 
Bu evlerin geleceği varmı? Yada rüzgar ve güneş harici farklı bir sistem kullanan ev varmı?
Yorumları ve görüşleri bekliyorum.
Teşekkürler.
Merhaba.Kombine sistemler var,dediğiniz gibi.Bir ısı pompası bahçedeki bir havuzdan veya yer altına döşenen evaporatör/kondenser çift özellik değişimli (Gerektiğinde biri diğerinin tam yerini de alabilecek şekliyle değişebilen) plastik borularla (Yaz veya kışın ısıtma veya soğutma destekli) ısı enerjisini,çok az elektrik enerjisi verilip harcanarak çok daha fazla ısı enerjisi bu akıllı evler için karşılanabiliyor.Bu az enerjiyi de rüzgar veya güneşle kombine olarak,yani hangisi o anda verimli ise tam olarak ondan karşılanıp (Her ikisinde de üretilemiyorsa direk Şebeke seçeneğinden alınması gibi),bu akıllı evin tüm enerji giderini bedava sayılabilecek (İlk kurulum maliyetleri dışında,amortismanı düştükten sonra) bir konumda elde edebiliyorsunuz.Böyle sistemler sanırım Avrupa ve ABD'de çok yaygın olarak ve akıllı ev yönetimine tam uyarlanmış haliyle mevcut.Güzel bir soru sormuşsunuz,sorduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
aslijda abd de bu isler cok ileri, hatta cuneyt abiyi inandoramamistim:) cunku abd deki hava kosullari ile buranin arasi yaniltici. nevada colundeki bu ciftlikler, almanyadaki ruzgar gulleri, hesler kadar elentruk uretiyor zatrn. ki ayrica eskiden beri kovboy filmleri izlemisseniz gordugunuuzere ruzgar gulu ile su cikariladururudu.
gunes panelleri ile verim am turkiyede sadece akdeniz bolgesinde cok karli. diger bolgelerde de yardimci olarak kulanilabilir, ama kalkip da bartinda kurcagin tesisatta buzdolabi caistirmayi dusunme. ancak antalya gibi bolgelerde istersen saray tipi ocak calistir:)
ancak bartin gibi bolgelerde ruzgar gulleri cok is gorebiliyor, binbasinin dedigi gibi donusumlu alternatifler de olabilir.
 
Farklı bir sistemle enerji üretimi yapan otomasyon ev projem var.Rapor oluşturmam gerekiyordu görüş almak istedim.Anlaşılan ülkemizde hazır enerji sorunlarını ayrıca araştırmak gerekli.
Herkeza teşekkürler.
 
c.berkan ile de cok tartistik bu konuyu.
bak simdi, bartinda bile trqfik isiklari gunes pili ve aku sustemine donuor ki bu 25 watt lamba arti 5 watt flasor devresi ihtiyaci demk ve 30*30 bir pille halledilebliyor aksama kadar pil bir akuyu dolduruyor, o da sabaha kadqr isigi yakiyor. ki obur sistemler gelisirken gunes pili yerinde mi sayacak:)
anc dedigim gibi gunesin gelis acisi pillerin kirlenme ve zedelenme orani gibi olgular hala isi pahali tutmakta.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,705
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst