KARIN DAĞITIMA ETKİSİ?

330nF

Üye
Katılım
27 Kas 2010
Mesajlar
183
Puanları
1
Yaş
33
şuanda dışarıda kar birikmiş durumda ve evin önündeki direkte teller birbirine kar birikmesi sebebiyle kar üzerinden temas ediyor bu kısa devreye neden olmuyormu?
---------------------------------------------------------------
düzenleme:

şimdi üzerinde düşünürken aklıma geldi eğer kısa devre olsaydı kar oluşan ısı sebebiyle anında erirdi değilmi. peki kısa devre oldu ve kar eridi var sayalım direklerin bağlı olduğu şalter atarmı bu kısa sürede yoksa gecikmeli falmı kullanılıyor ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
evet haklısınız hiç o yönden düşünmedim iletken değil
 
şu da var,küçük bi kaçak ta olsa bu ısı ya neden olup karı eritecek ve kısa devreyi ortadan kaldıracaktır.
 
bazen asırı yuklenen kırsal bolgelerde sıgorta atmasından dolayı elektrıksız kalıyor cunku sıstem asırı yuklu ve bırde kar tagısından dolayı eskı havayı hatlarda bu gıbı sorunlar oluyor
 
sannetmiorum çok küçük bir kısa devre olur evde mesela küçük yaşlarda pirizdeki 220 ac akımı dc akıma çevirip bi legen içindeki suya vermiştim büyük bi kısa devre yok şartel filan atmıo evin sartelini direkten bir su bile atırmıyorsa kar yüzünden çok küçük bi kısa devre trafo şartellerini attırmaz
 
pekı su ısındımı kırsal yerlerde orn koylerde kar yagısının nekadar fazla oldugunu ve eskı ahsap dıreklerın uzerındekı tellerın bırbırıne nekadar yakın oldugunu ve besleme sıgortalarının nekadar dusuk amperde oldugunu bılıyormusun
 
kar yağması yağmur gibi durumlarda hatlarda ufak tefek kaçaklar arklar olabilmekte ancak asıl etkisi akım taşıma kapasitesindeki değişim olabilir. Malumunuz iletkenler akım taşıma esnasında direncine bağlı olarak ısınmasıdır. Isınan iletkenin direnci artacağından akım taşıma kapasiteleri düşer. Hattan az akım geçeceğinden ısı düşer bu defa akım artar ve dengeye geldiğinde çevresel ısınında etkisiyle bir değerde sabitlenir. Ortam soğuduğunda havai hatların akım taşıma kapasiteleri artar diye bir sonuç çıkartıyorum kendimce... :)
 
evet arkadaşın dedıgı gıbı saf su yada kar iletken değildir.yalıtkanlık nedir?o maddenin elektrık akımına karsı koyup,enerjiyi iletmemesidirr.buda nasıl olur.o maddenın dırencının coklugundan.kar ve saf su yalıtkan,bir başka değişle direncleri yüksektir.Bu sebeple üzerilerinden gecen akım trafolardakı rölelerin actırmasına ımkan vermeyecek kadar küçüktür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst