kapasitiften ceza yiyorum

hayır onu demiorum altındaki resimde entes var

evet onu bi restorana yapmıstım konu ile ilgili koymadım imza olarak cıkıyor :D
GRUPARGE burdan inceleye bilirsiniz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
peki girişini ve çıkışını nereye bağlayacağım reaktörün

mevcut panonda bulunan kontaktörden kondansatöre giden kabloları(R-S-T) ortasından kestiğimizi düşünelim oraya reaktörümüzü koyalım reaktörde U,V,Y yazan klemenslere kontaktörden gelen(kesmiş olduğumuz)kabloları girelim W,X,Z yazan klemenslere kondansatör tarafında kalan kabloları girelim bu kadar basit şunu belirtmekte fayda var mevcut panoya reaktörler sığmaz ben anlaşılması açısından bu şekilde anlattım kolay gelsin
 
Bence yapacağın tek illem senin harmonik filtreli pano yaptırman lazım yada sisteme endüktif yük bağla cos fi değerlerini bir kontrol et.
 
reaktörlerin 3 giriş 3 çıkış şeklinde bağlantı klemensleri vardır siz reaktörü kompanzasyon panononuzda bulunan kontaktör ve kondansatör arasına monte etmelisiniz (kablo bağlantısı kolay olması bakımından)kontaktörden çıkan kabloları reaktöre çıkışındanda kondansatöre bağlantı yapmalısınız ayrıca reaktör bağlantılarının ortasında küçük bir klemens olur bu klemensler ise reaktör sargıları üzerinde bulunan ısıya bağlı olarak kompanzasyon panosundaki fanı devreye alan kontak diyebiliriz kolay gelsin.

Bahsettiğiniz şönt reaktör değil sanırım. İhtiyaç duyulan şönt reaktördür (Paralel bağlanır.) Sadece giriş uçları vardır. Bakınız: Hilkar - Şönt Reaktörler

rölenin var menüsüne geldiğimde L1 de 1,2 kvar L2 de 800 var L3 de 900 var gibi değerler var L ve L3 değerlerinin sonunda nokta yanıp sönüyor

Ya sisteme sn. fahri yetiş'in bahsettiği şönt reaktörü bağlayacaksınız. Röleye ilave edeceğiniz monofaze kondansatörler ile de fazlardaki kapasitif dengesizliği dengeleyeceksiniz.

Ya da Smart SVC 12C3L sistemini kullanarak, fazlardaki ani kapasitif yük değişimlerini anlık ve otomatik olarak kompanzasyon yapacaksınız.
Detaylı bilgileri şu mesajdan görebilirsiniz. Veya şuradan ürün bilgisi alabilir, düzeltilmiş kompanzasyon sistemlerinin videolarını izleyebilirsiniz (Bence izlenilmesinde fayda var...)
 
genc arkadas peki sizce bu reaktörün değeri ne olmalıdır
 
Sayın genç arkadaş evet benim bahsetmiş olduğum şönt reaktör değil harmonik filtre reaktörüdür konuyu açan arkadaşın reaktörü nasıl bağlarım cevabına istinaden yazdım çünkü arkadaşın sorununu şönt reaktör değil harmonik filtre reaktörü çözecektir.şönt reaktörler (A.G-O.G)dağıtım ve iletim hatlarındaki kabloların yaratmış olduğu kapasitif etkiyi kompanze etmek için oysa harmonik filtre reaktörleri ise Günümüzde sık kullanılan AC ve DC motorların hız kontrol cihazları, kompakt flüoresan lambalar, kesintisiz güç kaynakları ups,gibi sinüs dalgasını kıyma esasına göre çalışan cihazları, kompanze etmek için kullanılır.ben buna istinaden direk harmonik reaktör bağlantısını anlattım.
 
genc arkadas peki sizce bu reaktörün değeri ne olmalıdır

Eğer ki kapasiif yükleriniz her faz için 1,5kVAr'ı geçmiyorsa, üç adet 1,5kVAr'lık monofaze reaktör (indüktif yük) işinizi görebilir. Ama daha büyük oluyorsa kapasitif yükleriniz, bu durumda daha büyük güçlü reaktörler gerekebilir.
Sistem analizi yapmadan yorum yapmak çok da doğru olmaz aslında...
 
Yaklaşık şönt reaktör değeri için sabah akşam ve akşam sabah değerlerine (çalışma varken yokken) bakınız hangisi büyük ise onu o aralıktaki saate bölüp saatlik değeri bulunuz. Meslea gündüz 10 gece 20 kvar kapasitif yazmış (10 saatte) trifaze 2 kvar değerinde şönt reaktör koyabilirsiniz. UPS inizin 3 faz girişli olduğu varsayılarak (ki bu büyüklüklerde öyle olur). %100 olmasa bile cezadan kurtaracak büyüklüğü böyle bulabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst