kapasitif sorununu çözemedim

ayno sorun hemen hemn bendede var yalnız bende yeni çektiğim kablo nun yaptığı kapasitif etki var ben bunu şöyle buldum
önce bütün tmş leri sıra ile kapat ve cos bak benim röle kael12-pc,tft ben bunda herşeyi görebiliyorum anlık değerlere göre bakıyorum
bu tür durumlarda geçmiş göz önünde bulundurulmadır anladığım kadarıyla senin konpanze kapalıda olsa kapasitif yazıyor bendeki gibi
sabiti büyük güçte deilse sorun olmaz hemde sabit sayaçtan önce bağlanır trafonun konpanize edilmesi düşünülerek yapılır sana önerim kablolların uzun mesafede ise bunun etkisi olabilir gereğinden çok fazla güçte kabllo çekiminden de olabliir.mesala gerilim düşümü akım hesabı yapılmış olup çıkan 3*25+16 sen ise 3*50+35 kullandın bundan dolayıda olabilir birde ups ve tasarruf akım dengesiszliğide olablir bunların hepsine iii bak
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yahu bu rölede akım trafosunu istediğin gibi gir rölenin çalışmasına etkisi yok durmadan akım trafosu diyorsunuz anlamıyorum. ister primer gir ister sekonderinin gir istersen oranı gir bu rölede akım trafosunu girmenin tek esprisi ekranda doğru değerleri okumak .

burada ne rölede nede akım trafosunda sorun var.

sisteminde kapasitif yük var kardeş ya kablodan olabilir yada UPS den

vinç ve kompresör yükün devrede iken rölede Var kısmına gel L1-L2-L3 ekranlarından yanında nokta yanıp sönenler senin hangi fazdan nekadar kapasitif yediğini gösteriyor. her üçündede nokta yanıyorsa nokta yanan ekranları topla ve okadar lık şönt reaktör koy sisteme. ayrıca bir de vinç çalışınca aynı şekilde ölçüm yap oradada bir miktar kapasitif etki olacak onun içinde bir tane şönt reaktör koy. istersen şönt reaktörleri bir reaktif röle ile devreye sok yada kendin bir kumanda yap vinç çalışınca vince göre hiç birşey çalışmayınca o duruma göre şönt reaktör devreye girsin.

neyse kolay gelsin
 
vinç ve kompresör devrede değil iken olacaktı devredeyken yazmışım orasını düzeltiyorum
 
Trafona sabit kondansatör bağlımı?Trafo sabiti ana şalterden önce konuyor.Sayacın kapasitif yazması bundan olabilir.Rölenin 90kW.ta almayıp 160kW.ta kondansatör alması akım trafosunun değerinin büyük olmasından kaynaklanayor.250kW.gücüm var diyorsun bu gücünde aynı anda devreye girmeyeceğini düşünürsek akım trafoların 400/5A.olmalı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Geri
Üst