kabloların üçgen yerleşimi

avare80

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
merhaba,
3 fazlı kablolarda damarların kablo içinde eşkenar üçgen şeklinde bulunuyor olmasının sebebi nedir.
Bir de XLPE kabloların döşenmesi esnasında yine eşkenar üçgen şeklinde döşenmesinin de bir yöntem olduğunu biliyoruz...sebebi aynı mı..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
internette araştırıyorum günlerdir cevabını bulamadım..hiç bilgisi olan yok mu?
 
Üç tane dairenin büyük bir dairenin içine en uygun yerleşimi eşkenar üçgendir. Kablolarda faz damarlarının o şekilde yerleştirilmesi büyük pratiklik sağlar. Ayrıca faz kablolarının çevresinde oluşan magnetik alanlar birbirini sıfırlar. Bu yüzden eşkenar üçgen şeklinde yerleştirilem kablolar hem daha az ısınır hemde enerji taşıma verimlliği artar.

Kolay gelsin..........
 
Sn. testcimurat'ın söylediklerine ilaveten;
Eğer ki kablolar eşkenar üçgen şeklinde döşenemiyor yan yana döşeniyorsa, hattın (hat boyunu üçe bölen) iki noktasında kabloların yerleşim şekilleri kaydırılır. Bu sayede hat sonundaki gerilim seviyeleri eşir olur. Buna transpozisyon denir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst