Kaçak akım sürekli atıyor.

" İstenilen akımdan fazla akım çekilince " kaçak akım şalteri ÇALIŞMAZ.Ama,hem kaçak
akımda hem de aşırı akımda çalışacak tipte ise,o şalter çalışır.Piyasadaki kaçak akım şal-
terlerinin çoğunlğunda " aşırı akım " açma ünitesi bulunmamaktadır.
 
O zaman 2 giriş 2 çıkışlı bir sigorta elemanına benziyor ,büyük ihtimal de bunun 16A-25A'lik olanları da vardır. Kaçak akım Rölelerinin "aşırı akımda da atan " modellerini bulup evdeki sigortalarla değiştireyim diyorum. Yapabilirim sanırım? Fiyatları nasıl oluyor?
 
Sadece,25-40 Amp. C tipi,4,5 kA olan tipleri var.Ana beslemede kullanabilirsiniz.
 
pekala sistemde mevcut olan kaçak akım korumayı nasıl kontrol edebilirim.
bazı ustaların kaçak akımı göstermelik taktığını gerektiğinde atmadığını duydum.
 
pekala sistemde mevcut olan kaçak akım korumayı nasıl kontrol edebilirim.
bazı ustaların kaçak akımı göstermelik taktığını gerektiğinde atmadığını duydum.

Testin iki şekli var birincisi röle üzerindeki test butonuna basarak,ikincisi herhangi bir prizden nötr-toprak kısadevresi yaptırarak.
Kaçak akım arızasını bulmak ustalara zor geldiğinden röle içini açıp toroide giden iki adet ince telden birini keserek devre dışı bırakıyorlar. Farklı metodlar uygulayanlarda var. Son derece yanlış bir davranıştır. Bir teknik adam insan hayatını riske sokacak bir eylem yapamaz.
 
Kaçak akım rölesinde topraklama ve nötr arasında direnci ölçebilirsiniz
toprak - nötr arası kısa devre var ise direnç=0
yeni topraklama deneyebilirsiniz ve toprak kaçak rölesini attıran 2 cihazın toprak-nötr arası direnci ölçünüz (0) ise cihazlarda ısıtıcı veya motorlarından kaynaklanan kaçak akım vardır.
 
kaçak akım rölesi bizde 15 dak bekliyor sonra atıyor. aralıklı aralıklı atıyor. sebebi ne olabilir.
 
Evimde kaçak akım rölesi düzensiz bir şekilde atıyor. Bütün ev aletlerini (buzdolabı ,çamaşır makinası, şofben, ütü vs kontrol ettim, bunlarda bir prolem yok. Boilerin bulunduğu merdiven altında nem vardı, boilerin bulunduğu zemin katı havalandırdım. Boilerden çıkan fazla suyun ucunu hortumla dışarıya bağlayarak su şimdi is su borsuna akıyor. Oda tamamen kuru bir durumdadır. Bu tedbirlerden sonra kaçak akım rölesinin atması oldukça azaldı, günde 3-4 defa KAR atarken, şimdi 2-3 günde bir düzensiz bir şekilde atıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Tesisatı yapan Elektrikçiye danıştım, Röleyi sökmemi önerdi. Ne yapmalıyım
 
Evimde kaçak akım rölesi düzensiz bir şekilde atıyor. Bütün ev aletlerini (buzdolabı ,çamaşır makinası, şofben, ütü vs kontrol ettim, bunlarda bir prolem yok. Boilerin bulunduğu merdiven altında nem vardı, boilerin bulunduğu zemin katı havalandırdım. Boilerden çıkan fazla suyun ucunu hortumla dışarıya bağlayarak su şimdi PİS su borsuna akıyor. Oda tamamen kuru bir durumdadır. Bu tedbirlerden sonra kaçak akım rölesinin atması oldukça azaldı, günde 3-4 defa KAR atarken, şimdi 2-3 günde bir düzensiz bir şekilde atıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Tesisatı yapan Elektrikçiye danıştım, Röleyi sökmemi önerdi. Ne yapmalıyım
otomasyon
 
Yukarıda yazdığım kaçak akım rölesi ne İLAVE BİLGİ, ELKTRİKLER KESİLİP elektrik tekrar geldiğinde de KAR atıyor. Topraklama işinde bakır çubuk kullanılmıştı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst