Kaçak Akım Rölesinin atması

mrtylmz41

Üye
Katılım
27 Mar 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
mrb arkadaşlar aralık ayında sıfır binaya taşındım. evde kak var. ama düzenli düzensiz atıyor. 1-2-3 gün bazen bir hafta gidiyor. binanın elektrikçisine sorduğumda eşyalarımdan birinde kaçak olduğunu bundan dolayı attığını söyledi. ev dubleks dün üst kattaki prizlerin hepsinde toprak hattında kontrol kaleminin azda olsa yandığını gördüm. toprakta kaçak olmasından dolayı kak atar mı? nasıl bir çözüm önerirsiniz. teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
zaten adı üstünde kacak akım rolesi.30ma ve300ma amper olarak piyasada vardır.önce kac ma olduğuna bak sonra da topraklama hattını kontrol ettir.kesinlikle topraklama hattın da topraklama bağlı değil.
 
30ma ancak topraklamada da akım var. kontrol kalemiyle bakınca elektrik olduğunu gösteriyor. sebebi bu mudur. diğer komşularda sıkıntı yok
 
30ma normal olan değeri ev icin yinede topraklama hatında bir sıkıntı var konrol ettir.
 
peki teşekkürler. bi baktırayım inşallah sorun düzelir. topraklama hattına topraklama nasıl bağlanıyor. daire içindeki ana sigortaylamı alakalı
 
Topraklamada kontrol kaleminin yanması topraklı cihazlardan birinde kaçak olduğuna işarettir, toprak hattı tam olarak kaçağı sıfırlayamaz ve toprakta elektrik görülür, daha önce başıma gelmişti. Cihazların fişlerini teker teker çıkarıp bakın kontrol kalemiyle başka prizlerde toprak hattına.
 
elektrikçiye 50 sefer söyledim ama oyalıyor. şimdi gelip topraklamayı falan komple iptal eder. geçen gelmiş odadaki prizlerin içindeki toprakları çıkarmış. uydu alıcısı sinyal almadığı için. toprağı çıkarınca sinyal geliyor. toprağı takınca sinyal gidiyor.
 
evdeki tüm cihazları dün akşam fişten çıkardım. buna rağmen aşağı odalarda toprak hattında sıkıntı yokken yukarı odalarda toprak hatlarının hepsinde akım vardı
 
Merhabalar. Aklıma statik elektrik geliyor. İyimser olarak evde topraklama sorunu olmadıgı üst katların buatların herhangi birinde toprak bağlanmamış olabilir. Bu durumda kontrol kalemi ile baktıgımızda topraklama klemensinde ışık yanar. Bu statik elektrik yani ölü elektrik durumunda KAR 30 ma sınırı ulaşmadığı veya aşmadıgı için açmaz. En kolay yol aşağı katta seri lamba yapın. Bir ucunu faza bir ucunu toprağa değdirin kar atarsa bilin ki topraklama var ve sağlam. Bu durumda yukarı katta topraklama hatasını bulmanız lazım.
2. durum ise KAR arada sırada atması olayı. Eğer KAR çin malı ise öncelikle simens, legrand gibi markalarla değiştirin. Eğer KAR çin malı değilse nem rutubet gibi durumların buata ulaşması, toprak nötr hatlarında izolasyon hatası, birbirlerine çok yakın olarak bağlantılarının yapılması, buzdolabı gibi kendi içinde sonradan devreye giren parçalarda kaçak olması gibi durumlar söz konusu olabilir.
Bunlarla ilgili biraz daha açıklama yaparsanız size yardımcı olabiliriz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst