Kaçak akım rölesi

sonuç olarak fa nötr toprak ve kakrolesi bunlar yerli yerine oturtulursa herkeste kendi görevini yapar zaten bütün arkadaşlarda aynı fikirde slm
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sonuç olarak fa nötr toprak ve kakrolesi bunlar yerli yerine oturtulursa herkeste kendi görevini yapar zaten bütün arkadaşlarda aynı fikirde slm
Haklısın kardeşim sana katılıyorum ancak unutmayalım ki işi ehline vermek gerekli.yani elektrikçi bir arkadaşa yaptırmak çok önemli ne yazık ki ülkemizde su tesisatı yapanda duvar örende elektrik tesisatı yapıyor!
 
Tesisatın Kaçak akım rölesinden sonraki kısmında nötr ile toprak uçlarının hiç bir noktada birleşmemesi gerekir, eğer birleşikse kaçak akım rölesini devreye alamazsınız açtığınız anda atar.
Kaçak akım rölesi topraklama olmayan tesisatta da çalışır ancak risklidir istenmeyen sonuçlara sebep olur, alıcı şasesinde bekleyen kaçak toprağa ulaşamayınca bir insanın gövdeye temasını bekler, temas gerçekleştikten ve kaçak akım vücuttan geçer geçmez açar bazen bu durum insanda hasara sebep olur.
Doğru olan en azından şasesi metal olan alıcıların prizlerine toprak hattı çekip ondan sonra kaçak akım rölesi bağlamaktır.
Sıfırlama tehlikeli bir uygulamadır, nötr geriliminin direk şaseye verilmesi anlamına gelir. Sıfırlamayı aklınızdan çıkartın. Yapmanız gereken topraklama elektrodu çakıp ev içine taşıyıp en azından elektrikli şofben ve şasesi metal cihazların prizlerine burdan irtibat sağlamanız gerekir. Uydurma metodlara itibar etmeyin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst