Kaçak akım rölesi

Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
51
Merhaba arkadaşlar 160kw iki tane motor aynı anda çalışıyor troid kaçak akım rölesi 300 mA taktım ama start verildiği anda röle açtırıyor bu sorunu nasıl çözebilirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Montaj,kurallara uygun yapılmışsa,100-200 milisaniyelik bir zaman gecikmesi vererek deneyin.
 
Son düzenleme:
Tutturamazsınız malesef . Zamanında kendim 56 kW lık tek motorda 1 A e kadar tutturamadım . Motorda zor bu işler .
 
Endüktif bobin devreleri içeren sistemlerde akım değerleri 1 amper içerisinde çok yüzer gezer değerler alıyor . Rezistans devreleri gibi stabil değil . Nötr de yoksa değme keyfine . Açar babam açar.
 
http://www.isgforum.net/threads/inşaat-şantiyelerinde-30-ma-kaçak-akım-rölesi-kullanılamaz-mı-300ma-neden-kullanılır.15117/
https://isgfrm.com/threads/kacak-akim-rolesi-hayat-kurtariyor.5362/
Bu mevzu hakkında şu yazılanları okuyup neden iş güvenliği uzmanlığının balondan bir hikaye olduğunu anlayabilirsiniz . Çünkü mevzu hakkında hiçbir teorik ve pratik bilgi sahibi olmadan yönetmelik ve kanun takipçiliği olmuş malesef iş güvenliği uzmanlığı.
Çözüm önerileri de süper :
eksi olarak bakacak olursak en ufak kaçaklarda röle atacak ve enerji kesilecek. Bunun önüne geçilebilmesi için uzatma kablolarının el aletlerinin izolasyonu çok iyi olacak, makinalar fazla zorlanmayacak, ıslak ortamlarda dikkat edilecek vb. bence herşeye rağmen taktırın.
Okundukça gülünecek bir metin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,360
Mesajlar
925,764
Kullanıcılar
451,847
Son üye
serh4n

Yeni konular

Geri
Üst