Kaçak Akım rölesi Atıyor

bence dairede topraklama hattıyla nötr hattı bi yerde birleşmiştir ondan atıyor olabilir üçüncü katın nötünü sököyle bi dene kolay gelsin ....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
nötr sökdüm denedim toprak söktüm fazları değiştim denedim problem devam ediyor
 
kombinin telefon modülü varsa (telefon ile eve gelmeden çalıştırma ) tel hattını veya modülün şase kablosunun irtibatını sök dene veeeeeeeeeee birde kaçak akım nötr çıkış atlaması muhtemelen 2.ç kattan 3. kata olarak bağladıysan ayır tek tek nötr barasına irtibatla
 
3. katta doğalgaz borusu ile bir ilgisi var 3 kat kombi fleksini söküp deneyin...
 
Evet baca fleksleri birbirine değiyor olabilir.
başka bi ihtimal gelmiyor aklıma.
bi yerden bi temas bağlantı var ama
nerden ..
araki bulasın.
 
3. kat kombide veya 2 kat kombide bir kaçak olabilir 3. kat kombi fleksini sökerek deneyin
 
Arkadaşım arızayı buldugun zaman bizimlede paylaşırsan seviniriz. Her arıza bir tecrübedir kolay gelsin.
 
2.kat ile 3.kat ın saatten çıkan nötr çıkışları ters baglı ise 2.saatten 3.kata 3. saatten 2.kata gidiyor ise böyle bir sorun oluşabilir pano dizerken bu tip hatalar yapılabilmekte.

umarım sorunu çözünce bizimle paylaşırsın.
 
:mad::):mad:her haliyle oldukça ilginç işe yararmı bilmiyorum ama sonuca yaklaştırır kullandığın topraklamayı bağlamadan çalıştır o şekilde atarsa nötürden veya fazdan kaynaklanıyordur sırasıyla sorun çıkarmayan yakın bir pirizden fazı al dene atmazsa bu sefer nötür al dene eğer atmıyorsa sorun bu sefer topraklamayı al dene ama her haldede bütün bunları yapmadan önce ölçü aletiyle her iki daire arasındaki direnç değerlerini al değerler sıfır çıkarsa zaten bir şekilde irtibat vardır (baca bağlantıları veya gaz borularına temas fikrine katılmıyorum başka bir enerji kaynagından enerjilenmeyen her tür iletkenin yüzeye yapacağı temasın kaçak akım rölesine ters bir tepkisi yoktur )ölçü aletiyle gaz borusu ile nötür arasınıda voltaj olma itimaline karşılık ölç akla gelebilecek başka bir konuda bina girişinde gaz borusu ya bir yerden enerji alıyordur yada alakası olmayan 3 katın nötüryle teması vardır sorun çözüldüğünde paylaşırsan sevinirim :mad::mad:
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst