Kaçak Akım Koruma Rölesi

şimdi kat panosuna selektif tipte olsa 30 mA lik k .a.r takılmasına kesinlikle katılmıyorum.
Düşünün 10 tane oda var .teorikte kaçak yok diye düşündüğümüz anlarda bile 1-2mA kaçak vardır ama bu hiçbir röleyi attırmayacağından hissedemeyiz zaten tehlikeli de değildir. Her odada 1.5 mA kaçak akım olsa , 1,5 x10 =15 mA eder. O esnada bir odada hafif kaçak olan bir fön makinası çalıştı diyelim kaçağı 20mA olsun. 15+20 = 35 mA . Kattaki K.A.R atar ama gerçekte fön çalışan oda dahil hiçbir odada sorun yoktur.onun için hiçbir odanın k.a.rölesi atmaz. Boşuna arıza arar durursunuz.

K.a.r inde sistemin uygulanışı dağıtım panosuna 300 mA odalara 30 mA şeklinde olmalıdır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ARKADAŞIM 2ADET 30MA KAÇAK AKIM SAĞLİKLI OLMAZ 2İNCİSİ SIK SIK AÇAR SEN USTAMIN DEDİĞİ GİBİ 300MA YANGIN KORUMALI TAKMALISIN ZATEN YÖNETMELİKTE BÖYLEDİR YENİ PROJE BULUrsan görürsün kolay gelşin:cool:
 
kakr 'de mantık nötr ile faz akımlarının eşitliğidir farklı durumda kakr çalışır. bundan yola çıkarak panondaki nötr bağlantına bakmanı tavsiye ederim.
 
katılıyorum 300mA oldugunda sıkıntı kalmaz
 
Öncelikle merhaba meslektaşım

Kat panosunda bulunan kaçak akım koruma rölesinden önce odada bulunan kaçak akım koruma rölesinin açması gerekmektedir.Eğer kat panosu 30 adat odayı besliyorsa kat panosunda bulunan kaçak akım koruma rölesi hassasiyet değeri hayat korumalı(30Ma) değil yangın korumalı (300Ma)olmalıdır.Sadece odalar içerisinde bulunan kaçak akım koruma rölesinin hassasiyet değeri hayat korumalı(30 Ma)olmalıdır.Umarım size yardımcı olabılmısımdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst