Jeneratörlerdeki gecikmeler

conquerror

Üye
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar bizim kurumda bulunan tüm jeneratörler 5 ila 10 sn arasında devreye giriyor. Bu esnada elektrikler kesiliyor vs..

Şöyle bir çözüm var aslında UPS ile jeneratörü desteklersek elektrik kesildiğinde UPS sayesinde jeneratör devreye girer bu esnata tüm elektrikli aletler UPS'ten çalışır.

Fakat Şöyle bir jeneratör var mıydı.. Benzinle veya mazotla çalışan ve bu kesintileri hissettirmeyen.

2. sorum Direk prize takılarak çalışan (belki bağlantılarda oynama yapılabilir) benzinli veya dizel jeneratör var mı bu da evler için tabi..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sıvı yakıtla çalışan jeneratörler anında devreye girmez , yani giremez elektrik kesilince devre uyarı verir marş motoru çalıştırır motor belli bir devire ulaşınca voltaj verir, bu işlem 5-10 saniye de olur.çözüm olarak sizinde belirttiğiniz gibi ups kullanmaktır.
 
derbeder42 Teşekkürler cevabınız için...Ben hiç rastlamadım ama bir arkadaşım olduğunu iddia ediyor ve bir türlü de bulamadım prize direk takılan bir jeneratör biliyor musunuz?..
 
arkadaşım sizin almanız gereken dinamik ups öle bir şey var bunun çok yerde uygulamaları var . sizizn dediğiniz şey jeneratör olmaktan çıkar ups olur .
bu sistem şöyle çalışır 3 ana mekanizma vardır
1- dizel motor
2 alternatör
3 elektrik motoru .

1- sistem şöyle çalışır mevcut sistemin yükü direk alternatöre bağlanır
2- elektrik motoru sürekli alternatörü tahrik eder yani çevirrir siz elektriği her zaman altarnatörden alırsınız bu sayede her zaman 50 hrzde harmoniksiz temiz elektriğiniz olur
elektrik kesildiği anda alternatörde bulunan volanın ağırlığı motoru 4 8 saniye tahrik etmeye devem eder
3 -dizel motor çalışır elastik kavramalı kaplinle alternatörü kavrar çevirir motor dönmeye devam eder
elektrik geldiğinde motor tekrar 1500 devirde de tahrik olduğu için yükü geri üzerine alır ve sistem hiç kesinti olmadan çalışır
bunu ankara gölbaşı uydu istasyonunda , ottude , eski sevgi hastanesinde ,gölbaşında açıbayda alçı fabrikasında görmeniz mümkün olabilir
bildiğim kurduğum en iyi marka holec tir
 
servetd çok teşekkürler verdiğin bilgi için..Peki bu sistermlerin maliyetleri ne civada ?
 
dizel ups denen power elektroniğin yurtdışından getirdiği hitzinger markalı ürünler var ama büyük güçler için düşünülmüştür. mantık ups ve jeneratör yatırımı yapmak yerine sadece jeneratör yatırımı yaparak bu işin altından kalkmaktır. ayrıca çok pahalı sitemlerdir. eğer yükleriniz anlık kesintilerden etkilenemsi çok önemli değilse upse de gerek yoktur. yok IT yükü varsa anlık kesintiler önemli ise ups almanız şarttır. burdada aküleri 5 dk yedekleme zamanına göre satın alırsanız biraz olsun fiyatı azaltırsınız. ama ups alırken sisteminizin toplam kapasitesine göre alamanız gerekmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst