Bilgisayarı 5 Saat Çalıştırmak İçin ?

shaqun

Üye
Katılım
2 Ara 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Bulunduğum yerde, çok fazla elektirik kesintileri yaşanmaktadır. Benimde işim bilgisayar üzerinde ancak donanım konusunda çok bilgili değilim, fakat bir invertör ve akü bağlantısı yapabileceğime inanıyorum.

Bilgisayarımın güç kaynağı 1000w ancak ben ortalama olarak 250w ila maksimum 500w arasında güç tükettiğini düşünüyorum, zira ekran kartı maksimum 500w değerlere çıkabiliyor olarak görünmekte Nvidia Geforce 1070. Oda büyük ihtimal ağır bir oyun oynarak meydana gelebilir tahminim.

Sorum ise sürekli olarak 250w - 500w arası güç tüketen bir bilgisayarı, elektirik kesildikten sonra 5-6 saat boyunca çalıştırmak için Jeneratör dışında bir çözüm ne olabilir ?

  1. Örneğin 2500w bir invertör ve 12v 200amper kuru bir kamyon aküsü işimi görürmü ? Görür ise tavsiye edeceğiniz bir marka veya satın alabileceğim adres varmıdır ?
  2. Bu işi otomatik hale getirebilirmiyim ? Yani elektirik kesilince devreye girmesini sağlamak ? Şuanda bu işlemi bilgisayarı 20dk tutabilen UPS görüyor. Sanırım UPS'ten önce bağlantı kurmam gerekir ?
  3. Akünün gücü azaldığı zaman invertörün çıkış değeri 220v azalırda bilgisayar zarar görürmü ?

Teşekkür Ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sadece akü masrafı yapsan yeter, böyle bir şey düşünür müsün: ups akü ekleme arttırma. 150ah ile altı saate kadar dayanabilir diyor, herkesin değişir denemek lazım.


 
Son düzenleme:
Peki video sonundaki o devasa aküyü ups cihazının devresi sağlıklı bir şekilde sarj edebilecek mi?

Bana pek sağlıklı çalışacak gibi gelmiyor !!!???...
 
Yavaş şarj edeceğinden aküyü bitirdiğinde, günlük kesintiler oluyorsa bağlantı söküp sağlıklı hızlı olması için dışarıdan şarj edip tekrar takılabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Yavaş şarj edeceğinden aküyü bitirdiğinde, günlük kesintiler oluyorsa bağlantı söküp sağlıklı hızlı olması için dışarıdan şarj edip tekrar takılabilir

Bilgiler için teşekkür ederim. Yukarıdaki videolarda yorumlarda herkes aynı konu üzerine durmuş, şöyle deniyor, ups kartının aküyü doldururken uzun sürede dolduracağından kaldırmayıp fazla ısınıp yanabileceği, aynı zamanda araba akülerinin zehirli ve yanıcı gaz salması ile birlikte, ups içerisindeki kartın alev almasından tetiklenerek bu yanıcı gazların büyük yangınlara, zehirlenmelere yol açabileceğinden bahsedilmiş, birçok kişi tarafından. Siz nedersiniz hocam bu konuya ?

Bu arada yukarıdaki videodaki sistemler 12v - 150ah aküyü 2 günde dolduruyormuş, bu dolum için yeterli bir süre benimde 2-3 güne bir gidiyor elektirik, 5 saat gelmiyor.
 
kullandığım bir sistem değil, tahminen, aküler sıkı kapaklı değil mi, gaz kaçışı bilemiyorum oluyor mu, uzun şarj süresi ups cihazına uzun vadede bozabilir haklı olabilirler, siz çıkarıp dışarıdan dolu takarsanız hatta el ile aç kapa anahtarlı bir şarj sistemi yapsanız riskler azalır sanırım.

maliyeti düşük diye böyle bir sistem kullanabilirsin, fiyat önemli değil temiz olsun dersen, yazdığın gibi güneş enerjili sistemlerdeki gibi duvar tipi inverterlü prof sistemler de kurulabilir
 
astarı yüzünden pahalı olur
1 adet invertör
1 adet akü
1 adet redresör gerekiyor
 
astarı yüzünden pahalı olur
1 adet invertör
1 adet akü
1 adet redresör gerekiyor

Evet biraz araştırdım, hatta hazır yapılmışlara baktım online ups veya kombi ups şeklinde geçiyor, 500w yükü 3-4 saat tutabilen sistem için 750$(4.000tl + KDV) istiyorlar, bu fiyata 3-4 saatlik sistem yerine jeneratör almaya karar verdim. Jeneratör 1.700tl en azından. Müstakil zaten yerim, dışarı koyacağım. Aksa marka, bunu düşünüyorum kampanyalı https://www.hepsiburada.com/aksa-aap-3500-benzinli-jenerator-3kva-4-zamanli-motor-p-HRAKSAA3500DC

Sesi çok rahatsız edermi bilemiyorum, zira benzinli yeni model sanırım çok sesli değildir.
 
elektrik kesilince ups kapanmadan dışarı çıkıp bunu mu çalıştıracaksınız
 
elektrik kesilince ups kapanmadan dışarı çıkıp bunu mu çalıştıracaksınız

Eğer fiyatı çok uçmazsa otmatik marşlı yaptıracağım, elektrik kesildikten 5dk sonra devreye girecek, o sırada aradaki ups zaten 20dk tutuyor o çalışacak, jeneratör devreye girince ups normale dönecek, umarım ups jeneratörden gelen dalgalanmalardan sapıtmaz. Elektirik gelince yine otomatik jeneratör devreden çıkacak. Öte yandan el ile çalıştıracaksam kışın o soğukta her kesilmede karanlıkta dışarı çık, geldiğinde git geri kapat sıkıntı olur, fiyatlar belirleyecek bu durumu bakalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst