Mesai Saatleri Harici Jeneratör Çalışması

Under Ground

Profesyonel Üye
Katılım
25 Ocak 2016
Mesajlar
6,068
Puanları
2,556
Yaş
40
Oturduğum yerin iki blok ötesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü nün baya heybetli bir yapısı var . Neye hizmet ediyorsa enerji kesintilerinde devreye giren ve de kaba sesinden baya büyük olduğu anlaşılan dizel bir jeneratörü var ( Herhalde buzdolaplarında et ve balık var , çok önemli bu durumda elektrik ihtiyacı ) . Gece ya da hafta sonlarında kesintinin olduğu zamanlarda çok rahat oturduğum evden jeneratörün homurtularını duyabiliyorum . Saçmalık şurdaki bu jeneratör hem tatil günlerinde hemde mesainin olmadığı saatlerde devreye girip maşallah nefes almadan güldür güldür çalışıyor . Hadi diyelim kamera ve güvenlik sistemlerinin aktif olması için jeneratöre ihtiyaç var , bu durumda küçük bir jeneratör çalışsın amenna anlarım ( Hatta ne gerek var , ups kullansınlar bu iş içinde ) . Büyük ihtimal binanın her ihtiyacını görecek büyüklükte bir jeneratör montajı yapmışlar . Devletin savurganlığına bir örnek malesef.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Oturduğum yerin iki blok ötesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü nün baya heybetli bir yapısı var . Neye hizmet ediyorsa enerji kesintilerinde devreye giren ve de kaba sesinden baya büyük olduğu anlaşılan dizel bir jeneratörü var ( Herhalde buzdolaplarında et ve balık var , çok önemli bu durumda elektrik ihtiyacı ) . Gece ya da hafta sonlarında kesintinin olduğu zamanlarda çok rahat oturduğum evden jeneratörün homurtularını duyabiliyorum . Saçmalık şurdaki bu jeneratör hem tatil günlerinde hemde mesainin olmadığı saatlerde devreye girip maşallah nefes almadan güldür güldür çalışıyor . Hadi diyelim kamera ve güvenlik sistemlerinin aktif olması için jeneratöre ihtiyaç var , bu durumda çalışsın amenna anlarım . Büyük ihtimal binanın her ihtiyacını görecek büyüklükte bir jeneratör montajı yapmışlar . Devletin savurganlığına bir örnek malesef.

Maalesef bu savurganlık her resmi kurumda var.Gücünün çok üstünde trafolar,jeneratörler şişirme projeler nedeniyle bu tür israflar kaçınılmaz oluyor.Bizdede yaklaşık toplamda 5-6 mva lık jeneratör var en ufak kesintide hepsi devreye giriyor bir dünya yakıt yakıyor.
 
0.jpg
 
Son düzenleme:
60 kva nın %10 u ! ile,600 kva nın % 10 u ! aynımı olur !
 
Son düzenleme:
Yetkilileri ! şikayet edip,ses izolasyon kabini
veya oda içerisine alınması sağlanabilir.Şi-
kayeti,Belediyeye yapmakta yarar var.
Rahatsız olduğum makinenin sesi değil hepimizin havaya uçan paraları . Makine aşığı biri olarak dizel motor yanında oturup akşama kadar bülbül gibi sesini dinleyebilirim .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,664
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst