Jeneratör sıfırlama işlemi

Katılım
9 Eki 2023
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba, 660 kva jeneratör e nötr -toprak sıfırlama yapılacaktır. Sıfırlama işlemi alternatör içerisinde nötr ve toprak iletkenlerini birbirine bağladığımızda kesit olarak koruma topraklamasıyla aynı mı olmalıdır? Koruma topraklamasını şase den alternatör gövdesine 70 mm karelik bir topraklama kablosu çekilecektir. Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan yazabilir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yanlış bişi yapıyorsunuz eğer tnc Şebeke kullanılmışsa zaten 0 lama yapılmış olur eğer 3 kutuplu transfer kullanıyorsanız buna gerek yok zaten trafonun yıldız noktasını kullanıyorsunuz demektir .
ama transferi 4kutuplu kullanıyorsanız işte sorun orda başlıyor artık şebekenin yıldız noktasını kullanamıyorsunuz demektir buda sizin jeneratörün izole çalıştığı analmına gelir . dengeli akımlarda çok sıkıntı doğmaz ama dengesiz yüklerde faz kayması muhtemelen olur . yapmanız gereken sizin trafonun yıldız noktasını trafoda yaptığınız gibi topraklmaktır .. ha aynı toprağı jeneratörün şasesinede bağlayabilirsiniz sıkıntı değil . isterseniz başka toprak çekipte ikisini birleştirebilirsiniz oda sorun değil .
zaten eş potansiyel bara fikri tnc şebekelerden kaynaklı ortaya atılmış bir fikirdir . ordan gelmiştir .. yanlız 70 mm kablo ile olmaz o iş 630 /2 325 yani sizin 100 metre için jeneratörde kullanmanız gereken kesit en az 2x 150 olmalıdır . 2 x185 idealdir ama 150 de olur 50 metrenin altında ise 120 de olur topraklama iletkeni yani yıldız noktasını topraklıyacağınız iletken ki orası yıldız noktası izoledir ne zaman topraklarsanız nötür olacaktır . oda mevcut iletkenin yarısından az olmaz . aslında 1 e bir en iyisidir . ama yarısı kabulumuzdür . bu nedenle en az 150 mm kare kablo olmalıdır .. 70 mm kim yazmışsa yanlış ..
yapmak isterseniz yapın tabi ama yarın o kablo yanınca aaa toprak kablosu yanarmı nötr kablosu yanarmı aaaaaa yapmayın . oki
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,729
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst