Jeneratör Paralelleme ile ilgili

rcanr

Üye
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar birkaç kişiye sordum, biraz araştırma yaptım fakat cevap bulamadım.

elimde 4 tane 750Dv. 50Hz jeneratör var. Bunlar paralel olarak çalışıyorlar. Yükte dağılım ve paylaşımında bir problem yok.

2tane 500Dv. 50 Hz. jeneratör bulduk bunları sisteme akuple edeceğiz.

Sizce devirden dolayı problem yaşarmıyız?

Daha önce bu tür bir uygulama yapmış olan varmı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Daha önce denemedim.Ama devirden dolayı bir problem olacağını sanmam.Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
 
Jeneratörlerin paralel çalışma şartları içerisinde,devir sayıları ile ilgili şart yoktur.Mahzur teşkil etmemesi gerekir.
 
Korkum enerji dalgalanmasında düşük devirli jeneratörlerin geç kalıp yükü üzerlerine almasıdır.
Bu tür bir problem olurmu sizce?
 
Son düzenleme:
yük paylaşımını nasıl yapacağına bağlı olarak problem teşkil edebilir bence.
 
İlgili Jeneratörlerin bütün değerleri bir birine eşit ise(gerilim, frekans,devir,güç v.s) hiç bir sorun olmadan ve özel bir düzenek kullanmadan paralel bağlayarak çalıştırabilirsiniz. Jeneratörlerin yukarda bahsedilen değerlerinde farklılıklar bulunuyorsa faz kayması sorunuyla karşı karşıya kalırsınız.

Bu sorunu çözmek için senkronizasyon sistemlerini kullanmanız gerekecektir.
 
Uzman 28, hiç bir jeneratör bir biri ile özdeş değildir. Bu nedenle mutlaka ve mutlaka manual veya otomatik bir senkron düzeneyine ihtiyaç duyulur. Lütfen yanlış bilgiler vermeyin. Bahsettiğiniz konunun ortaya çıkaracağı çok büyük zararların farkında değilmisiniz. (Eğer senkronizasyon kelimesini yük eşleme anlamında kullanıyorsanız ve mevcut sistemde zaten senkron check rölelerinin olduğu varsayıyorsanız lütfen bu şekilde bir açıklama yapın.)

rcanr mevcut sistemde hangi senkron kartını kullanıyorsunuz veya senkronizasyon ve yük eşlemeyi manual olarak potlarlamı yapıyorsunuz. Mevcut sistemin ve yeni sistemin mümkünse kW değerlerini, AVR ve governor bilgilerini (marka-model) yazarmısınız. Size uyumluluk konusunda daha doğru bilgi verebiliriz. Senkron şartlarında motor kısmının devrinin hiçbir önemi yok. Önemli olan alternatörden çıkan voltajın genlik ve frekans değeridir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst