Proje: Ucuz Elektrik - Toprak Aküsü - Maliyet 200 TL ve 3KW

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erkek olan yapar ve ortaya koyup AHA YAPTIM der :D
Böyle youtube kanalını ortaya koyup ta yapın da görelim demez.
Zaten ölçü aleti kullanmayı bile bilmeyenlerle muhattap olmak doğru değildir.
Sırf örnek olsun da biraz utanın diyerek oraya 27.500$ lık ölçü aleti linki koymuştum.
Bir taneniz çıkıp ta bu ölçü aleti ile neleri ölçebiliriz bile demedi :D
Tek söylenilen YAPIN EDİN.
ERKEK OLAN YAPAR TEST EDER.

Yabancı bir teknisyen burada yazılanları okusa bir tarafı ile gülecektir.
Topraktan enerji.... ZUHAHAAHAAAA :D

Sanırım bizim gibi kişilerin tavsiyeleri bile sizlerin beslenmesi için bir vesile oluyor.
Bizlere sataştıkça sanırım biryerlere varıyor birşeyler kazanmaya çalışıyorsunuz.
Buradaki sizlerin bu saçmalarına karşı çıkan kişiler sizlerin gerçek dostudur.
Çünkü olup olmayacağını anlatmaya çalışıyorlar.
Ama sizlerin amacınız, bu iddialarınızın olup olmayacağı değil, şu videoyu izle ve yap doğrultusunda.
Sinemacımısınız nesiniz anlamıyorum ki ikide bir film gösterileri sunuyorsunuz :D
Yoksa o filmlerde telif hakkı mı kazanıyorsunuz?
Eğer böyle bir kazancınız varsa açıkça söyleyin günde 10 kez tıklayım o videoları sizler de mutlu olun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sonsuz enerji arayışında olan arkadaşlar için video koyuyorum. Bu videodakini yaparsanız bedava ve sonsuz enerji elde edeceksiniz. Üstelik bir defa tetikleme yapmanız yeterli olucaktır. İnanmıyormusunuz mutlaka videoyu izleyin gerçek olduğunu göreceksiniz @John_Ahmet
 
Sizin gibi kendini bilgili zanneden aklıevvellere söyleyecek pek bir sözüm yok.

Endüstride kullanılan her yöntemin en mükemmeli olduğunu sanacak kadar sınır bilim çalışmalarından ve bağımsız araştırmalardan bihaber olan üçüncü dünya ülkesindeki sıradan bir ferde ne kadar bilgilendirme de yapsanız yine de anlamayacaktır.

Kendi küçük dünyasındaki gelişmeleri mükemmel sanacak kadar sığ görüşlü olurlar. Ne yapalım! Bunları deneyip şaşırması gereken sizlersiniz. Çünkü bizler ne kadar başarılı projeler yapıp sunumunu gerçekleştirsek bile kendi meşrebinizde doğal karşılanan üç kağıtçılar olarak görüleceğiz. Bu nedenle ısrarla bunları denemesi gereken sizlersiniz. Ancak o zaman endüstride pek kullanılmayan fakat kullanıldığında olağanüstü fark yaratabilecek projeleri keşfedebileceksiniz.
Pardon bizler derken kimi hangi basariyi kastediyorsunuz? Kendinizi tanitmadiniz bile bu kimin hatasi, daha bunu dusunmeden bizi kucuk goruyor surekli bunu yapinsonra bunu yapin deme cesaretini kendinizde buluyorsunuz, akliniz sira bizi hakir goruyorsunuz zekaya dair kelime oyunlari yapiyorsunuz. Hem ayrimcilik yapmaktasiniz hem hakaret edecek curette bulunuyorsunuz. Daha bir basarinizi paylastiginiz iceriklerden birini yaptiginizi gormedik. Yapin gorelim hodri meydan.

Hem siz once birbirinizi ikna edin atesli taraftariniz @guzelyalili aksini savunuyor, seri devrede akim artar mi ayni mi kalir? Bu basit konuda bile birbirinizle hem fikir degilsiniz!

Haydi az cesaret gosterip bir deneme yapin ve beni utandirin.
 
profesyonel üye sizi bulmam iyi oldu
bir sorun olacak
Bu foruma üyelikte profesyonelim,
oda foruma olan nitelikli mesaj ve
bilgi paylaşımı yardımlaşmamdan kaynaklanıyor,
bunuda saygı sevgi çerçevesinde
karşımdakileri klavyeden ibaret görmeyerek yapıyorum,
başka bir profesyonelliğim yoktur,
etiket olarak EEM yim.

Soruyu cevaplamak isterdim ama
soru çok eksik.
 
Bu kadar sayfa yazılmış ama...

Laf ile peynir gemisi yürümez diye bir söz vardır. Madem teorisinden bu kadar eminsiniz bu işin pratiğe dökün? Eğer dediğiniz gibi ise pratikte uygulanabilir bir durum ise ve bilimsel olarak sonuç veriyorsa (ölçülebilir ve tekrar edilebilir) bu noter ile tasdik edilir ve tekrar patentlenir.Bunlar at ile deve işler değil ki?

Bu aşamadan sonra ise gerek sponsor bulmak gerek ortak bulmak mesele bile değil.Hatta dediğiniz gibi sektörü yerinden oynatacak derecede bit şey ortaya çıkarsa devletten teşvik almak çocuk oyuncağı (3 tane teknik üniversitenin onayı ile başvurun yeter ki).

Hal bu iken ben sizi anlamakta güçlük çekiyorum.İddia ettiğiniz gibi bu kadar potansiyeli olan,çok şeyin yerini değiştirebilecek sonuçlar içeren,maddi olarak büyük paralar kazandırabilecek bir proje madem ki burada laf üretmektense varınızı yoğunuzu yatırıp bu işi neticelendirin.Tarihte bu şekilde davranmış ve sonuç almış bir sürü bilim adamı var çünkü.Siz niye başkalarına akıl vermektense "ben yaptım oldu" diye başarıp ortaya öyle çıkmıyorsunuz ki?

Bu şekilde sadece yazarak ,laf üretmekle kimse sizi ciddiye almayacaktır.Koyun ortaya ürününüzü ,teknik üniversitelere de tasdik ettirin sonra da belgeleri ile ortaya çıkın ki ciddiye alınasınız.Ha ben yapmam sadece akıl veririm derseniz oda aşağıdaki olayı çağrıştırıyor.

"Borsanın popüler olduğu zaman bu işlerde çalışan evlat babasına sürekli gelir ve der ki:
-Baba senin şu arabayı satalım..Falanca yere yatıralım.en az 3 katı para kazanırız....

Babanın ise bu taraklarda bezi yoktur red eder amam evlat ısrarla babasının peşini bırakmaz.Sonun da baba bir gün dayanamaz:

-Evladım madem bu işten bu kadar eminsin..Kendi arabanı satıp yatırsana parasını bu işe " der..Evlat ise bir iki kem kümden sonra bir daha konuyu açmaz.

Hasılı madem bu işten bu kadar eminsiniz yapın ve neticeyi sadece foruma değil dünyaya ilan edin.Bizde utanalım...

Bunun haricinde yazdığınız her şey lafü güzaftır...
 
Hasılı madem bu işten bu kadar eminsiniz yapın ve neticeyi sadece foruma değil dünyaya ilan edin.Bizde utanalım...

Haydi az cesaret gosterip bir deneme yapin ve beni utandirin.


Utanalım diyenler olmuş. Sizlerde utanacak yüz olsa beni para pul peşinde koşan bir mucit gibi göstermeye çalışıp sonra da verip veriştirmeye çalışmazdınız. Hele ki bunu yalnızca şebekeye erişimi olmayan bir bölgedeki bir çocuğun ders çalışmak için ihtiyaç duyduğu 5-10 Watt'lık güçte çalışabilecek bir ışık kaynağını aydınlatmak için projeye motive olabilecek birine söylerseniz yüzünüz gerçekten kızarmalıdır.

Peki ala size göre güneş paneli ve rüzgar tribünleri dışında elektrik üretimi peşinde olmak boş bir hevesten ibaret. Ben böyle anladım. Şimdi gerçekten bu iki yöntem dışında kaç adet yöntem biliyorsunuz? Sahi gerçekten bu yöntemlerden bihaber mi yaşıyorsunuz yoksa gerçekten haberiniz mi yok? Gerçekçi olun şimdi ilk iki yöntemi ben yazayım ve diğerlerini ben bilmiyormuşum gibi bana yazın. Belki aralarında gerçekten bilmediğim yöntemler olur.

1. Güneş enerjisi yöntemi - Fotovoltaikler
2. Rüzgar tribünleri
3. ??
4. ??
5. ??

Denizlerin hem mekanik hem de ısıl güç olarak kullanılabileceğini biliyoruz. O kadar açılmayın. Burada Anadolu'nun bağrında bir yaylada ısı ya da elektrik üretmek için başka hangi yöntemleri biliyorsunuz?

Öncelikle kimseye bir proje yapıp onu bilmediği yöntemler konusunda ikna etmek zorunda değilim, böyle bir görevim ya da misyonum olmak zorunda değil. Bunun için benden bir proje yapmamı talep etmeniz acınası bir durum ve zaten hali hazırda yapılmış örnekleri konuşmamıza engel bir durum olduğunu sanmıyorum.

Evet soruyorum. Elektrik üretimi için ya da ısı için başka hangi yöntemler olabilir. Malum mevcut yöntemler oldukça maliyetli. Daha az maliyet için bildiğiniz başka yöntemler gerçekten yok mu? Sınır bilimden bu kadar mı uzaksınız? Önce değerlendirmemizi bir yapalım sonra verimli olanlar üzerinde belki ortak çalışma başlatırız. İlla birilerinin sizlere bir şey ispatlamasını beklemeyin.
 
@John_Ahmet

işi tamamen palavralara,ithamlara ve tanımadığınız insanların bilgisini ölçmeye dayandırdığınıza göre döngü tamamlanmış demektir.

Aslında sadece son yazdığınız üzerinden bir kaç sayfa sürecek cevaplar verilir ama kusuruma bakmazsanız sizi o kadar ciddiye alacak değilim.

Burada siyaset yapmıyoruz ki işler sadece laf ile yürüsün.Elektrik üretmek gibi somut ölçülebilir ispatlanabilir bir olguyu konuşuyoruz hali ile insanların "palavra" atmadığınız görmesi için somut ve ölçülebilir doneler istemesi gayet yerinde ve bilimseldir.Bunu sağlayamayınca da palavracılıkla ithamda gayet yerinde hatta hafif kalan bir ifadedir.

İspat meselesine gelince.Bir şeyi iddia ediyorsanız bunu ispat etmek zorundasınız.Belki haberiniz yok ama evrensel kaidedir "iddia sahibinin iddiasını ispat etmesi". Bunu ispat etmeden ortaya çıkarsanız ben buna çocuk mu kandırıyorsunuz derim.

Para pul işine gelince.Demagojiyi bırakın.Böyle bir projeyi başarın sadece patent ve ticari hakları ile binlerce çocuğun ders çalışmak için ihtiyacı olan sistemi bedava kuracak geliriniz olur.Oturur dağda bayırdaki insanlara bu sistemi ücretsiz sağlarsınız.

Neyse..Benim anladığım siz değer üretme peşinde olan biri falan değilsiniz.Derdiniz klavye başında laklak edeyim,yazayım çizeyim vakit geçireyim.Yani değer değil laf üreteyim ki onu bile düzgün yapamıyorsunuz maalesef.

ez cümle "iddianızı ispatlamak zorundasınız" nokta.Bunu yapmadan ortaya çıkıp akıl vermeye çalışmak palavra atmaktan öte değildir ve sizin yaptığınız aksini ispat edinceye kadar budur.Bu tür teknik forumda ise bunu yiyecek adam bulmak ise zordur.Şansınızı ergenlerin takıldığı ortamlarda denerseniz istediğiniz desteği ve şakşağı ziyadesi ile bulursunuz.
 
ez cümle "iddianızı ispatlamak zorundasınız" nokta.

Neyi ispatlamam gerekiyor size anlamadım. Patatesten ya da topraktan elektrik üretilebildiğini mi? Özürlümüsünüz ya da ilkokulda o dersleri kaçırdınız mı? İşte bunu toprakla büyük ölçekle yapmaktan bahsediyorum. Hiç duymadınız mı? Ne kadar elektrik alınabildiği ile ilgili herhangi bir çalışma incelemediniz mi? Bu sizin ayıbınız ve bunu sizlere göstertmek ya da kanıtlamak gibi bir zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum.

Size hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Bilen bilir, yapan, deneyen anlar, görür ve başarır. Nokta.

Yapmak isteyen arkadaşlara şöyle bir önerim var. Kalın inşaat demirlerinden 30 cm boyunda 50 adet bulun. Sonra eksi (-) kutup için şu adresten 50 adet karbon elektrotlarını 46 küsür TL'den satın alabilirsiniz.

https://www.kaynakreyonu.com/Karbon-Elektrodu-64x305-50-li-paket,PR-2015.html

Sonra bunları 10'arlı seri bağlayarak 10 adet elinizde seri bağlı elektrot çifti bulunsun. Unutmayın demir olan artı (+) kutup ve karbon olanlar eksi (-) kutup olacaktır. Son olarak bu 10'arlı seri grupları da birbirlerine paralel bağladıktan sonra sistem tamamlanıyor. Elektrotları aralarında 2-3 cm olacak şekilde ve her elektrot çiftinin arasında da 30 cm mesafe olacak şekilde toprağa yerleştirin. Sonra elinize 12V bir led ampül alın ve en son olarak tüm sistemin bağlı olduğu + ve - kutuptan uzanan kablolarla ampulünüzü yakın.

İşte bu kadar! Bunu henüz yapmadım fakat yapan bir çok insan var. Yazın yapmayı düşünüyorum.

Örneğin bu abimiz yalnızca alüminyum elektrotlar kullanmış. İkisi de aynı metal olunca verim biraz düşük oluyor. Unutmayın yumuşak demir ve karbon kullandığınızda bir elektrottan en az 1,5V-2,5V voltaj okuyacaksınız. Seri bağlantıda voltajı, paralel bağlantıda akımı artırırsınız. Bu bilgiler ile dilediğiniz bir ışık kaynağını aydınlatacak güçte bağlantı oluşturabilirsiniz. Şimdi videoyu izleyin. Mutlaka faydası olacaktır.

Son olarak elektrotların olduğu bölgeye tuzlu su dökerseniz çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

 
Son düzenleme:
Tekrar yazayım..

"İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir" Önce bunu bir hazmedin..

Sonra çelişkiye düşmeden " İşte bunu toprakla büyük ölçekle yapmaktan bahsediyorum. " Kısımını lafla değil ölçülebilir ve tekrarlanabilir şekilde ortaya koymanız.

Eğer bunu yapmayıp " Size hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Bilen bilir, yapan, deneyen anlar, görür ve başarır. Nokta. " derseniz bende size:

Palavracı,yalancı,dolandırıcı bir ergen derim ve bunun ispatı olarakta yazdıklarınızı gösteririm (Ergen kısmı hariç.Yaşınızı doğru yazdığınızı farz ederek o erken kısmını tavırlarınıza atıf olarak düşünün).

Laf değil icraat ürettiğinizde gelin o zaman meseleyi enine boyuna tartışalım.Yoksa yukarıda yazdığım sıfatlara haiz birisiniz demektir ve bu benim için ciddiye alınmayacak birisinin sıfatlarıdır.

Umarım "özürlü" biri olarak ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst