inanın çok tuhafıma gitti...

tozdeniz

Üye
Katılım
27 Ocak 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
http://www.kacakelektrik.net/
arkadaşlar bu siteye bir bakın böyle bir şey mümkünmü yaaa yani olabilirmi? bu nasıl bir mantık yada dalgamı geçiyorlar anlamadım inanın.
 
Sitenin adresini yayınlamaktansa sadece haber kısmını yayınlasaydın daha iyi olurdu.
 
Asparagastır.

Makel marka sayaçların veri korumaları E2PROM'dur. Yani silinmeyen bellek.
 
adam belliki makele kızmış... telefon numarası isim falanda vermiş... okadarda salak değildirler heralde...

irtibata geçen oldumu?
 
tozdeniz ' Alıntı:
http://www.kacakelektrik.net/
arkadaşlar bu siteye bir bakın böyle bir şey mümkünmü yaaa yani olabilirmi? bu nasıl bir mantık yada dalgamı geçiyorlar anlamadım inanın.


optik port dan akıllı sayaçlara müdahale edilmesin diye sedaş (Sakarya Elektrik Dağıtım) bizim sayaçların üzerindeki optik portları bantla yada erişilmez hale getirmek için sayacın ön paneli önüne şeffaf mika koymak gibi bir çalışma başlatmıştı bir kaç sene önce.Demekki oluyormuş ki bu tür bir önleme gittiler.
Ama aklıma şöyle bir soru gelir.Sayaç devamlı sıfırlarsa ve endeks alındığı zaman elektrik dağıtıcı firmanın bilgisayarı bunu tur atladı deyip milyarlarca liralık fatura bindirirse nolucak.Malum faturayı ödemeden de itiraz edemezsiniz:p
 
arkadaşlar ben bu siteyi internette dolaşırken gördüm makel firmasına konu hakkında mail attım
ama herhangi bir geri dönüş olmadı
ya konuyu önemsemiyorlar yada bilgileri dahilinde reklam amaçlı bir konu
 
eepromun içine girerseniz silebilirsiniz.EEprom elektriği kesilince silinmez sadece.Flash bellek gibi düşünürsek ,hani usb bellek diye geçiyor ya ondan( sadece küçük farklar var eeprom ile arasında) pcden sökünce , bilgiler kalıyor.Ama pcye bağlayınca istediğinizi yapıyorsunuz.
Bu olabilir de,bunu makelin özel üretmesi,web sitesinde bağıra çağıra satışa sunulması,kişinin cep telefonunu vermesi,bana geyik gibi geldi.Ya da cahil cesareti.
 
şimdi anlamadım bu adam gerçekmi balonmu ne bu. dürüstmü hırsızmı. yalancımı doğrucumu anlamadım inanın yaa... bu dedikleri mümkünmü bana mantıksız gelmedi ama yüksek frekanslar sayacı etkiliyorsa o zaman yanında bir cep telefonu çalsa saat durur değilmi???
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst