ileri geri Kumanda problemi

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Benim soyle bir problemim var. Sisteme start verince Bir motorum iki limit switch arasında haraket yapacak...İnternette gordugum orneklerde ileri geri haraket iki farklı butona basılınca yapılıyormus gibi gostermis. Bunun kumandasını nasıl yapabılırım. Starta bastıktan sonra ben stop a basana kadar bu swıtchler arasındakı haraket sursun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sınır anahtarlara baglarsın o gıder durur surekılı.
 
limit switch ile buton arasında fark yok zaten, sen devre mi yapacaksın yoksa plc programı mı istiyorsun?
 
arkadaşım sen starda basınca motor hareket eder ya motru harelket ettiran kontaktörün önüne sivicin kapalısını korsan işi halledersin
 
caddy.jpg

Arkadaslar, daha önce bir kaç defa arkadasların ihtıyacı oldugunda bu cizimi yüklemişdim. Şu an sadece paintde kaydederek yükleme ımkanım oldu. Sorusu olan arkadaslarım msn veya maıl adresimden ulasırlarsa acıklamaya calısırım, Bıraz gec kaldım kusura kalmayın, WIN 7 yuklu makınada caddy calısmıyordu, ugrasmam gerekdi yüklemem için..

İyi calısmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,280
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst