Dc Motor ileri geri güç devresi baglantisi

Katılım
1 Mar 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaslar merhaba. 24v luk bir tane dc motorum var kumanda devresi calisiyor fakat güc devresi ne yaptiysam motoru ayni anda hem ileri hem geri donduremedim. 2 tane röle ile 2 start 1 stop kullanarak motoru ileri geri calistiryorum kumandada ama motor baglantisina geldgimizde motor ileri geri ayni anda calismiyor ama tek ileri bagliyoruz motor ileri gidiyor tek geri bagliyoruz motor geri gidiyor. Yardimci olabilecek var mi ? Asagidaki guc devresindeki gibi yapiyorum baglantiyi ama yok olmuyo ben mi yanlis okuyorum bilmiyorum güc devresini okuyabilecek var mi Acil yardim lazim..
 

Ekli dosyalar

  • ileri-geri.pdf
    8.9 KB · Görüntüleme: 145
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
zaten ileri ve geri noktalarda limit switchler mevcut yani son noktalara geldiğinde otomatikman rölelerin enerjileri kesiliyor ben güç devresinde bir noktada yanlıs yapıyorum devreyi nasıl bağlıycam motor giriş cıkıs ucunu nerden alıcam :S güc devresini okuyorum ama olmuyor bununla ilgili yardım istiyorum
 
Rölelerden motora giriş yaptığımda iki rölenin motor girişlerini aynı anda bağlarsam motor çalısmıyor ama tek tek her bir röleden yön verirsem motor hem ileri calısıyor tek röle ile diğer röle ilede geri çalışıyor ben ikisininde aynı anda olmasını istiyorum starta basıcam motor ileri calısıcak limit switch e gelicek motor durcak 2. starta basıcam motor geri çalısıcak limit switch te motor durcak kumanda devrem calısıyo fakat güç devresinde sıkıntı var güç devresinin bağlantısını bana okuyabilirmisiniz ?
 
ac motor olsa hiç problem değil bağlantı şekli çok kolay ama dc motoru ilk defa bağlıyorum bu şekilde güç devresinde bir sıkıntım var :S
 
Dc motor da aynı iki kablosu var. Devrenizin tam şemasını verebilirmisiniz limit anahtarlar dahil.
 
Yolfayim kusura bakmayin telden cizdim attim umarim anlasilir olur kumanda semasi bu sekilde
 

Ekli dosyalar

  • 5ff4a994-6274-4a6a-a7a4-05a03353ae7c.png
    5ff4a994-6274-4a6a-a7a4-05a03353ae7c.png
    177.1 KB · Görüntüleme: 99
Kumanda devremde sikinti yok motor vaglantilari nasi olcak asagidaki guc devresini yanlis okuyorum galiba bu guc devresini sadece motor baglantisini tarif edermisiniz
 

Ekli dosyalar

  • ileri-geri-1.pdf
    8.9 KB · Görüntüleme: 43
Güç devresi rölelerinin kontaklarına 1/3 ve 2/ 4 olarak kontak numarası verırsek, sizin çime ters olarak,her rölede de acık kkontak kullanılması gerekır.
24 v.dc nın (+ ve - ) uclarını her ıkı rölenın 1 ve 3 nolu kontaklarına girin. Çıkısda da, iİ rölesinin 2 si ile, G rölesinin 4 no.lu, yıne İ rölesinin 4 ile G rölesının 2 no lu çıkış kontakları köpruleyin.
ve, rölerden birinden 2 ve 4 nolu kontaklarından motora çıkış yapınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst