Iki asenkron motoru aynı eksen için sürme

mehmetbaki

Üye
Katılım
8 Ara 2018
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
28
selamlar 1 eksen için iki uca asenkron motor koyup bunları aynı anda senkron bir şekilde nasıl çalışmasını sağlarız? bununla ilgili bilgisi olan var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir çok eksik bilgi ile soru sormuşsun. Güç nedir, hassasiyet nedir. Mesela kabaca iki asenkron motoru paralel bağlarsın veya paralel kumanda edersin olur.
 
Bir çok eksik bilgi ile soru sormuşsun. Güç nedir, hassasiyet nedir. Mesela kabaca iki asenkron motoru paralel bağlarsın veya paralel kumanda edersin olur.
Iki invertorler bunu nasil saglariz? Bilgiler yok cunku aklima takildi merak ettim?
 
Servo motorlarda olan senkron calisma normal suruculerle mumkun mu bunu merak ettim. Herhangi bi guc degeri falan yok
bak güzel insan, sürücüler, invertörler vb zımbırtıların belli bir çalışma frekansı vardır. özdeş olsalar bile tek başına harikalar yaratan bu naneler, ikisi yan yana geldiler mi bir birleriyle kavga edebilirler. yani frekansları çakışabilir. bunu önlemenin yolu da, kendi içlerindeki yazılım ve sviçler yardımı ile birincil (master) ikincil (slave) olarak ayarlarsın / atarsın. kardeş kardeş çalışırlar. yani frekansları çakışmaz. şimdi diyeceksin aynı üretici aynı malzeme neden? iki cihazında frekansı aynı olsa bile (ki değildir yüzde/binde 1-2 fark hatta yarım bile olsa tek başına çalışır ve bu dalgalanma normaldir) başlama (start anı) anında oluşabilecek frekans farkı iki motoru süremeyecektir. hani daha fazla teknik ayrıntı sorma bana ben elektronikçi değilim.
 
Merhaba konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama olayla benzeyebilecek inverter nitelikleri ile ilgili doğru bildiklerimi paylaşayım belki çıkarım yapılır, abb lerde multidrive var yüksek akım çeken motorlarda bir kaç inverter beraber şekilde çalıştırılabiliyor, DTC mod abb ler hedef rpm i tutturabiliyor devir tutturma açısından problem olmaz dtc de sürerseniz, ama kalkış ve duruşta belki çok hafif kayma yaşayabilirsiniz bu da çok düşük ihtimal birebir test etmiş olmadığım için böyle yazıyorum. modbus ile plc benzeri bi yapıdan ikisini de startlarsanız problem olmaz rampaları da eş değerde girdiğinizi varsayıyorum belli kaymada sistemi de kapattırabilirsiniz koruma amacıyla. Kurmaya çalıştığınız sistemin gereksinimlerini açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Olayla hiç ilginiz yok sadece etiket okuyarak bunların devri ayrı aynı hızda çalışır mı diye soruyorsanız kayma şansları var birebir çakışması gerekmiyor yıldız üçgen kaldırsanız bile problem olmaz ciddi fark yoksa, tam olarak istenen nedir?
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst