Homend çay makinesi

servis de yoksa zor...
 
Benim homend de kablonun birinin yanık olduğunu gördüm. Arıza bundan olabilir mi?

IMG_20180208_205044.jpg
IMG_20180208_205053.jpg
 
Nasıl düzelteceğim. Yanık bölümü kesip atarak mı? Bu arada açtım birkaç yeri ile oynadım kapattım cihazı, şimdi düzeldi gibi yav.

Niye yanmış o kablo.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
gevşek olmasından onu sök yanık olmayan yerden kes yeni fişi sıkıp lehimle.
 
Ucundaki sokete sıkıştırsam olur mu. Lehim yok
 
Şu lehim olayına gıcık oluyorum
 
havye düşerken tutmamışsın tutsan ona ısınırdın neresi soğuk neresi sıcak öğrenirdin sap kısmı ucuna göre soğuk rezistansı tutan metal kısımdan söz ediyorum...
 
Ucundaki sokete sıkıştırsam olur mu. Lehim yok
Soketi yeni bir soketle değiştirerek sağlam bir şekilde sıkabilirseniz lehime gerek yoktur. Zira bu tarz ısıtıcılı aletlerde lehim olayını ana bağlantılarda göremezsiniz. Olası bir direnç durumunda lehim çabucak eriyerek farklı sorunlara yol açabilir. Kablo ek yerlerinde ve soketlerinde gördüğünüz erime, oksit veya paslanmaların sebebi ise, gevşek bağlantıdan kaynaklı ark meydana gelerek kablo izolasyonunu eritir. Paslanma ise su buharı yada yıkma esnasında gövde içerisine giren sıvıdan kaynaklı parça üzerinde nem vb oluşmasından kaynaklıdır. Her ikiside istenmeyen bir durumdur ve yenilenip düzeltilerek tedbir alınması gerekir. Zira o şekilde kullanılmaya devam edilirse farklı maddi veya sağlık sorunlarına sebep olabilir.
@sama Yazdığınız mesajlardan anladığım kadarıyla bu konularda teknik bilginiz yok ama bir o kadar da heveslisiniz. Size naçizane tavsiyem internetten ufak yollu (aşağıdaki resimdeki gibi) dijital bir multimetre edinmeniz ve bu gibi arızalarda temel parçaları nasıl kontrol edeceğinizi internetten araştırmanız olacaktır. Zira ütü, su ısıtıcı, mutfak robotu vb küçük ev aletlerinde arıza yapabilecek belli başlı temel parçalar vardır. Bu ölçü aleti sayesinde sorunlu parçaların kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Örneğin, kısa devre moduna alarak cihazın normalde kapalı olması gerekirken hangi parçadan itibaren devreyi tamamlayıp açık konuma geçtiğini bununla test edebilir yada günü kurtarmak adına basit bir pil, kablo, lamba yardımı ile nerede geçirgenlik mevcut (kısa devreyi) kontrol edebilirsiniz.
Not: Yeri gelmişken bilgisi olmayan arkadaşları uyaralım. Her ne kadar basit aletler gibi görünseler de, bilinçsiz müdahaleler isteyemeceğiniz sonuçlara sebebiyet verebilir. Bu gibi sorunlarda ehil kişilerle müdahale etmeniz yada yapacağınız müdahaleleri @sama gibi aşama aşama bilen birileri ile paylaşmanız yerinde bir davranış olacaktır.
dt860d-dijital-multimetre-600x600-750x750.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst