Hermetik Tip Trafo

simdi enerji verilmesi birsey degistirmez . Enerji vermeden önce testleri yapılır testleri olumlu ise servise alırsınız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
simdi enerji verilmesi birsey degistirmez . Enerji vermeden önce testleri yapılır testleri olumlu ise servise alırsınız.
testleri yapılmış şekilde gelmiş daha önceden zaten . bnm merak ettiğim bu geçen seneler içinde trafo herhangi bir arıza oluşmuş olabilir mi?
 
Hermetik Trafolarda Havalandırmanın iyi olması gerekiyor diye biliyorum. eğer havalandırma yeterli olmayacaksa Kuru tip kullanılması gerekiyor diye biliyorum. yanlışsam arkdaşlar düzeltsin.
 
peki 2 3 senelik hiç kullanılmamış bir hermetik trafo var bu trafoya enerji verildiğinde sorun çıkar mı.. yani fabrikadan 3 sene önce alınmış ama şimdi enerji verilecek .

Trafonun saklanma koşulları ne şekilde idi. Güzelce sarılmış şekilde, primer ve sekonder bağlantı noktaları güzelce kapatılmış şekilde bekliyor olması lazım. Hertürlü darbelere uzak şekilde sağlanmış olması lazım. trafonun üzerinde (biraz markalı anlatım olacak ama ) COMEM rölenin seviye "topu" MAX'da duruyor olması lazım. Bu şartlar altında ise. Yinede koruma ünitesinde bulunan tüm kontakların " GAZ , BASINÇ, Termometre seviye1 seviye 2" testlerinin kontrolü gerekli. Ardndan Ben bütün güvenimle trafoyu bağlarım. Ama dikkat. Bağlarım. Enerjilendiririm ama boşta. ardından trafoyu bir 5 dakika dinlerim anormal ses veya gürültü varmı diye. Ardından kademeli olarak yüke alırım. Güvenle kulanırım, koruyucu periyodik kontrolleri devreye alırım.

Ama iş atmosfere açık tip, yani kısacası silikajelli trafo olsa idi. Öncesinden mutlaka yağ analiz testi yaptırman gerekirdi. Trafo sargı testlerinin yaptrılması gerekirdi (ekipmanlı uzman firmaya veya üretici firmaya) sonra bağlantıyı ve alarm kontaklarının testlerini yapman gerekirdi.

Saygılarımla.
 
Bir sorum var arkadaşlar. Hermetik trafolar bildiğim kadarıyla üretim de 1000 KVA ya kadar üretiliyor, bunun bir sebebi var mı?
 
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni konu açma gereği duymadım bilenler buradan cevap verirse sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Benim çalıştığım fabrikada hermetik trafolar kullanılıyor ve her ne kadar pek Bakım istemeyen trafolar olduğunu bilsemde, bakım talimatları hazırlama aşamasında yapılacak belli kontroller belirlememiz gerekiyor. Trafo kapısını açıp yağ kaçağı var mıdır diye kontrol etmek, ses kontrolü, termal kamera ile ısı kontrolü gibi kestrimci bakımlar harici ne yapılabilir?

Belli periotta belki 6-7 yılda bir sargı direnç testi yaptırmak olabilir. Hatta ömrünü tamamlamadan belli parçalarını değiştirmeyi talep edebiliriz. Tesis çok riskli ve fazla duruş olmayan bir yer o yüzden çok hassas bir konu aslında trafo bakım meselesi de yalnız yeterli bilgi yok bu konu ile ilgili.

Elinde bu tarz detayların olduğu bir döküman olan ya da bilgisi olan biri varsa değerli fikirlerini bekliyorum.

Saygılar.
 
enerji verilmeden once trafonun testlerini yaptırmanız uygun olur... eger test sonucları normalse zaten bir sorun yoktur enerji vermenizde.
 
ben yanlış hatırlamıyorsam 2000kVA gördüm

hermetik tip trafolarda yuksek güçte üretim yapılıyor ancak 1000 rakım üzerinde basınc farkı olustugundan hatalı çalışmaya sebep olabilir. o yüzden hermetik tip trafo seçiminde kullanılacak yer önemlidir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst