hazır şifreli kapı sistemi bağlantısı hakkında soru

eoztrk

Üye
Katılım
28 Şub 2014
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba, piyasada satılan hazır şifreli kapı sistemlerinden bir tane satın aldım ve şemaya göre bağlantısını yaptım. Fakat montajını yapmadan önce aklıma bir kaç konu takıldı ve size danışmak istedim.

Öncelikle bahsettiğim cihaz şu:

bu da arka kısmının bağlantıların olduğu yerin fotoğrafı:

Şemaya göre 12 voltluk bir adaptörü bu cihaza bağladım ve ayrıca yine şemaya göre iki adet kabloyu da gerekli yerlere bağlayıp cihaz üzerindeki kurulumu bitirdim.Bahsettiğim 2 kablo (çıkış kabloları) şu anda şifreyi girince 12 voltu alıyor. Tabi ki bir anlık alıyor. Bunu ölçü cihazı ile ölçtüm.

İşte bu şifreyi girince 12 voltu bir anlık alan 2 kabloyu (cihazdan çıkış kabloları) apartmanın kapısındaki kilide giden yani normal otomatik ile çalışan kablolara eklersem ve apartman dairelerinden herhangi birinden kapıyı açarsak bu cihaza da elektrik gidecek, bu giden elektrik cihazı yakar mı?

Belki sorunumu tam ifade edememişimdir o nedenle sorunu anlatan bir şema ekliyorum:
 
Sifreyi girdiginizde open sw yazan kisim kisa devre oluyor mu dener misiniz.Ölçü aletiniz varsa buzzer moduna alip test edebilirsiniz. O uclar muhtemelen devre uzerindeki rolenin acik uclaridir. Sifre girilince role anlik olarak enerjileniyordur. Eger bahsettiğim gibiyse kapi kilidinizin enerjisini bu kontak uzerinden gecirin boylelikle sikinti yasamazsiniz.
 
Son düzenleme:
Cevabını için teşekkürler. Ölçü aletim var fakat buzzer modu nedir bilmiyorum. Şu anda 12 volt çıkışı şemaya göre; 2. fotoğraftaki +12V DC (yani en üstteki kısım) ve yine aynı fotoğraftaki Push kısmından alıyorum yani şifreyi girince bu iki kısımdan 12 volt bir anlık çıkıyor.
Eğer zahmet olmazda daha basit şekilde yapmamı istediğiniz şeyi anlatabilirseniz hemen denerim.
Teşekkürler.
 
Buzzer mod yani olcu aletinizin uclarini birbirine degdirdiginizde olcu aletinizden ses cikaran mod.Buyuk ihtimal vardir.
 
Bu arad Open SW+ ve - yazan iki kısım var bendeki cihazda ve cihaz açıkken henüz şifreyi girmemişken bu iki kısıma (Open sw+ ve open SW - kısımlarına) ölçü aletini (kısa devre ölçecek şekle getirip) bu iki kısıma değdirdiğimde direk kapıyı açıyor yani 12 voltu veriyor.

edit: Bilgi için sağ olun, bu modu biliyordum fakat ismini bilmiyordum :) teşekkürler.
 
benim cihazın orjinal şeması: aşağıdaki gibi. Şu anda "open sw" portları ve door bell portları (yani en son 4 port) boş durumda. Cihaz bu şekilde şifreyi girince çalışıyor ve çıkışlardan 12 volt veriyor anlık olarak. çıkışlar ise en üstteki ve 4. port...
 
Son yazdığınız cevapla ilk yazdığınız sorunun en altındaki çizdiğiniz resim farklı. Resimde 1 ve 5 e bağlı bağlantı göstermişsiniz ama şimdi 1 ve 4 yazmışsınız hatlar karıştı.Tabi ilk fotoğrafla devre şemasındaki çıkış uçları da farklı isimlendirilmiş ya neyse. Çin malı olur o kadar diyelim.
Devrenizde bir röle görüyorum. Bu rölenin bir ortak ucu, bir normalde açık birde normalde kapalı ucu olması gerek. Yapmanızı istediğim aslında rölenizin normalde açık uçlarını buldurmaktı tabi çıkış olarak vermişlerse. Tahminim şemaya göre com ve sw+ sw- yazan kısımlar rölenin uçları. Ölçü aletinizi voltaj okuma kısmına getirip bir ucunu com a bir ucunu da sw + ya bağlayıp şifre girdiğinizde 12V okursanız ve bağlantınızda ilk resimdeki gibi ise doğru yoldasınız çalıştırın bir şey olmaz diyebileceğim.
 
Son düzenleme:
Öncelikle ilginiz için teşekkürler zahmet oluyor. Bahsettiğiniz akım ölçümünü hemen deniyorum.
Bu arada ilk mesajımın en altındaki kendi çizdiğim şemada bulunan cihazın fotoğrafı bendeki cihaz ile farklı. Farklı kısım ise cihazın 3. ve 4. çıkışları. Çünkü o fotoğrafı internetten bulmuştum. Aslında 3. çıkış ve 4. çıkış en son gönderdiğim mesajdaki orjinal şemadaki gibi olacak. yani sırayla
1DC +12v
2GND
3Com
4Push
5open sw+
6open sw-
7door bell
8door bell

edit: şimdi ölçümü yapmak için mesajınızı dikkatle okurken "normalde açık" "normalde kapalı" terimlerini yazdığınızı gördüm.
Cihazın orjinal bağlantı şemasında da bundan bahsediyor. NO nun manası Normal Open NC manası ise Normal Close demiş açıklamada.
Ben de bu ne diyordum. En son şemada ilk paragrafta bunu görebilirsiniz.
 
Tekrar merhaba, şimdi ölçümü yaptım. Bir ucu COM'da diğer ucu OPEN SW + veya "OPEN SW -" de iken şifreyi girdiğimde 12 voltu alamıyorum. Fakat ek bilgi olarak, buzzer modunda iken COM ve "OPEN SW -" kısa devre olduğunu gördüm.
Bunun haricinde COM ile tüm olanakları şifre girerek/girmeyerek denedim ama olmadı

Ek olarak:
 
Son düzenleme:
Telefondan baktığım için zor görünüyordu şimdi pc den gördüm açıklamayı. Uçlar şimdi belli oldu. Açıklamada dediğine göre COM ve PUSH uçları rölenin normalde açık uçları. Eğer COM (rölenin ortak ucu) u gnd ye bağlarsanız PUSH tan eksi çıkış alırsınız, eğer COM u +12V a bağlarsanız PUSH tan +12V alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst