Kapı otomatiği Sorunu..

Madback

Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Kolay gelsin abilerim , kardeşlerim .. Halledemedigim bir sorunu sizi danışmak istiyorum ..
Sitemizin kapı tomatigi sorunsuz çalışmakta fakat kapıcı dairesi artı sıgınak olan yeri bir daire yaptılar şimdi sorunum şu .. Apartmanın Merdiven otomatigi tesisatı bunlardan ayrı yani bu iki dairenin merdiven ve zil tesisatını ayrı ayı çekmişler ve baglamışlar sordugumda apartmanın sistemine baglandıgı söylendi bir gün çalışmış ve bozulmuş diye bilgi verdi yönetici ben kabloları takip ettim tesisat dogru sıkıntı yok baglantılarda fakat merdiven otomatigi çalısmıyor zil çalışıyor Audio marka ve eski bir sistem kutusunu açmak istemedim .. kapı otomatiginden cıkan kabloyu takip ediyorum fayansların altına sacma sapan bir yere giriyor yani trafo ve cıkışını bulamadım.. Şimdi Asıl sorum ise , Ben bu iki daireye ayı bir kapı otomatigi tesisatı çeksem ve farklı bir trafodan çıkış alsam apartmanın kapı otomatigi tesisatı ile çakışırmı enerji ?? Yani ayrı bir trafodan enerji verdigimde sistemi etkilermi ? Sonucda ayrı bir 24 veya 12 volt neyse kapı otomatigine verilcek artı apartmanın ki Sonuçda sitemden ayrı diafon kapı ve zil yani sisteme bir zarar verebilirmi ? kaş yapayım derken göz çıkarmayayım .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
öncelikle merdiven otomatiği 220 v. kapı otomatiği ve ziller 12 v. tur. audi marka sistem kutusu dediğin diafon santrali mi. eğer diafon santrali ise santralin içini aç santrale giren 8 renkli kablodan gri ve siyah renkli kablolar kapı otamatiği içindir (eski audi santral) çektiğin yeni tesisatı buraya bağla. yanlış hatırlamıyorsam kapı otomatiği diye yazar. başka bir trafoyla hiç uğraşma.
 
M. Otomatigi Sıkıntı yok , Kapı otomatigi sıkıntı Audio marka Diafon satrali evet biraz eski açmadım santrali sıkıntı olmasın diye .. Teşekkür ederim Şimdi içini açıp bir bakayım sonra tekrar bilgi alırım senden sağolasın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst