hazır şifreli kapı sistemi bağlantısı hakkında soru

hocam çok sağ olun, bağlantıyı hemen yapıyorum.
 
Hocam tekrar merhaba, bağlantıyı denedim fakat olmadı sanırım bir yerlerde yanlışlık yapıyorum.
Yaptıklarımı yazayım zahmet olmazsa bir göz atın.
Sizin dediğiniz gibi cihaz üzerindeki bağlantıları yaptım yani +12v DC ile COM'u birbirine bağladım, Adaptörün + kısmını da +12v DC kısmına bağladım. Adaptörün - kısmına gnd ve çıkış kablolarından birini bağladım. Çıkış kablolarından ikincisini de PUSH kısmına bağladım. Yani Kilide PUSH ve GND gidiyor.

Şifreyi girince çıkış kablolarından 12v alabiliyorum. Fakat bunu direk kapıdaki (KALE) kilide uyguluyorum (apartmanın kablolarını kilitten tamamen ayırıp) 12v geliyor fakat gelen 12v kilidi açmıyor. Sağ sol hata mı yapıyorum deyip iki türlü de denedim.
Daha sonra apartmanın kablolarını eskisi gibi kilide taktım ve bir de şifre sisteminden gelen bu iki çıkışı bağladım aynı kabloların üzerine bu sefer şifreyi girince 12v bile alamıyorum.

Şifre sistemini hiç bağlamadan direk kilide ölçü aletini bağladım 12v gözükmüyor ve kapı açmak için daireden tuşa bastığımızda da kili açılıyor fakat yine herhangi bir volt ölçemiyorum?

Bir de bu sayfada arkadaşın biri aynı sistemi uygulamış ama sayfadaki anlatımda bulunan "resim4"'te siyah kablo demiş o kablo nedir onu anlayamadım. (http://forum.donanimhaber.com/m_86290507/tm.htm)

Hocam başınızı çok ağrıttım ama bir göz atıp hatamı söyleyebilirseniz sevinirim.

Bu arada kilidin ve apartmandaki sistemin fotoğraflarını da ekliyorum:
kapdaki kilit
zcy25udq.jpg


bu da elektrik panosunun zil ile ilgili kısmı
cgpsm8me.jpg


bağlantının son hali, çıkıştan 12v alabiliyorum
aq39lhvs.jpg
 
Adaptörü kapı kilidine direkt bağladığın halde kilit çalışmıyorsa büyük ihtimalle adaptörünüzün gücü kapı kilidinizi çalıştırmak için yeterli gelmiyordur. Ya adaptörünüzü büyütmek gerek ya da farklı bir alternatif olarak zaten kapı kilidinizi besleyen trafodan yararlanmamız gerekir. Fotoğrafta sigortaların üzerinde bir zil trafosu görüyorum. Büyük olasılıkla kapı kilidinizi bu trafo besliyordur. Eğer panonuz ve kapı kilidiniz birbirine yakınsa zil trafonuzun enerjisini kestikten sonra zil trafonuzun 12V çıkış veren uçlarından birini sökün. Trafoyu tekrar çalıştırın evinizden kapı açma butonuna basın eğer kapı kilidiniz çalışmıyorsa demekki bu trafo kilidi besliyordur. Daha sonra tekrar trafonun enerjisini kesin. Söktüğünüz kabloyu geri bağlayın. Ölçü aletinizi buzzer moda alın.
Kapı kilidine giden kablolardan birine ölçü aletinin bir ucunu bağlayın, ölçü aletinin diğer ucunu da trafodaki uçlara dokundurun. Buzzer hangi uçta öterse bu uç trafodan direkt kapı kilidinize giden uçtur diyebiliriz. Eğer buzzer ötmediyse ölçü aletini kapı kilidine giden diğer kabloya bağlayarak aynı testi yapın. Birinden birinde ötmesi gerek. Trafoda öten ucu buldunuz kapı kilidi tarafındakini de buldunuz. Daha sonra şifreli kilit devrenizdeki COM ve PUSH uçları sökün. Trafodaki ötmeyen ucu COM a bağlayın, PUSH tan bir kabloyu da kapı kilidinizdeki ötmeyen ucu bağlayın. Çalışması gerek.

Ads_z.jpg
 
hocam şimdi buzzer modunda trafodaki ve kilitteki kabloları ölçtüm. Trafodaki kablolardan birinin kilitteki karşılığını buldum. Dediğiniz gibi kilitteki diğer ucun trafoda karşılığı yok.
Fotoğrafı da ekliyorum. Fakat mesajınızda :
"Trafodaki ötmeyen ucu COM a bağlayın, PUSH tan bir kabloyu da kapı kilidinizdeki ötmeyen ucu bağlayın. Çalışması gerek." demişsiniz. Burayı tam olarak anlayamadım.
ezfewnsa.jpg
 
Bu kısmın kilitte karşılığı yok dediğiniz yer evinizdeki kapı açma butonlarına gidiyor butondan geri dönen uçta kapı kilidinize geliyor. Testini şöyle yapabilirsiniz. Trafodaki ötmeyen uçla kapı kilidinizdeki ötmeyen uca ölçü aletinizi bağlayın evden kapı açma butonuna basarsanız ölçü aleti öter. Yani aslında biz şuanda evinize yeni bir kat çıktık ve o daireye yeni bir kapı açma butonu ekliyoruz gibi düşünün. Kapı kilidine trafonun bir ucundan zaten enerji gidiyor, diğer ucuna gelecek olan enerji önce evinizdeki butona gidiyor eğer siz butona basarsanız buton üzerinden kilide ulaşarak kilidi çalıştırıyor. Şimdi bizde öyle yapıyoruz. Bizim COM ve PUSH uçları devrenizdeki rölenin normalde açık olan kontak uçları. COM a trafodaki ötmeyen uçtan bir kablo bağlayıp PUSH tan çıkarak kilidin ötmeyen ucuna bağlarsak sanki devreye yeni bir buton eklemiş gibi olacağız.
 
hocam süpersiniz, Allah razı olsun hemen bağlantıyı yapayım ben :)
 
Hocam sistem sorunsuz çalışıyor. Her şey için teşekkürler. Hakkınızı helal edin size çok zahmet verdim.
 
Çalıştırabildiğinize sevindim. Ben teşekkür ederim.
 
merhaba konunun üzerinden 2 yıl geçmiş ama bende aynı durumdayım.
Bu şifre cihazını kapıya bağladım.
IMG-20160924-WA0006.jpg


kapıda kalenin bu otomatiği var
IMG-20160924-WA0005.jpg


kilit girişindeki beyaz renkli kablolardan bağlayınca kilit açılmadı. bende alttaki resimdeki gibi şifre cihazından gelen uçları (gri kaplı mavi ve sarı renkli kablolar) kilitteki devreden sonra bulduğum iki vidaya bağladım.
IMG-20160924-WA0009.jpg


böyle yapınca şifre girildiğinde kilidi tetikleyip kapıyı açıyor.
Sorun şu: kilit açılıyor ancak şifre cihazı normalde tek bip sesi çıkarırken şimdi peş peşe beş altı kez bip sesi veriyor ve anladığım kadarıyla cihaz ilk fişe takılmış gibi kendini restart ediyor sanki.Hadi bu sese de razıyız ama bir kaç hafta sonra cihaz sapıtıyor abuk subuk sesler çıkartmaya ve çalışmamaya başlıyor. Elektriğini kesip bekleyince tekrar düzeliyor ama bu haliyle kullanmak mümkün değil. Allah korusun başka sorunlara sebep olmayalım.
Bu sorunu nasıl çözebilirim değerli ustalarım.
 
Sifreli kilitten 12 volt gerilim geliyormu kapi otomatigine olcu aleti ile bir olcun derim..eger geliyorsa ilk yaptiginiz yanlis baglanti sonucu cihazin normal calismasina etki edecek bir problem meydana gelmis olabilir..baglantilarda sorun yoksa ve iki cihazinizda saglamsa sorunsuz calismasi gerekir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst