havuz pompa motorları

Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
211
Puanları
1
herkese merhaba

havuzlara konulan elektrik motorları hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz. projede göstereceğim.havuz için kullanılan motorlar genellikle kaç kw gücünde oluyorlar tek fazlı olursa gücü kaç kw ve üç fazlı olursa gücü kaç kw oluyorlar. havuza pompa takan ustalar ya da proje çizen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi bu konuda..
teşekkür ederim

iyi çalışmalar.
 
bu soruyu sorduğumda gerçekten proje işlerinde yeniydim 2 yıl olmuş eh biraz birşeyler öğrendik :) cevap yazan da olmamış,konuyu okuyanlar için ben yazayım bari kendi soruma :
proje çizenler için havuz projelerinde ön bilgiler,
size gelecek olan proje makine müh den geldiğinde pompa güçleri ve sayısı belirtiliyor 110 m2 havuz projesi vardı ve iki adet
3 hp(2,2kw) lik motor vardı.
aydınlatmalara gelince su altı lambaları kullanıldığı için kesinlikle 220v düşünmüyoruz 12v luk PAR 56 kodlu lambalar kullanılıyor çeşitli güçlerde imal edilen havuz lambalarından en son projede kullandığım şuydu : 12V 300W lık lambalar PAR 56
her lambaya ayrı bir trafo bağlanacak ve trafo özelliği 220/12 V 300VA olacak. 600VA lık varsa 2 adet lamba kullanabiliriz.
trafolar için havuz kotlarında yer ayrılmıştır. araştırmak isteyenler bu bilgilerden faydalanabilir.
 
Allah razı olsun abicim bende bu işlere yeni başladım bana döküman ve bilgi yönünden yardımcı olabilirmisin çok ihtiyacım var. Park aydınlatması havuz aydınlatması ve motor seçimleri tüm hesapları.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,352
Mesajlar
916,929
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst