hava yapan otomatik santrafüj pompaya kesin koruma

h akkoca

Üye
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
52
Konum
kayseri/pınarbaşı
slm arkadaşlar ben sık sık hava yapan ve susuz çalışarak arızalanan kademeli santrafüj pompalara elektriksel çözüm buldum ve uyguladım. çok verimli oldu.
ve paylaşmak istedim. not otomatik çalışan (yani sıvıdolunca çalışan ve sıvı eksilince stop eden santrafüj için çok ideal) çıkış borusuna basınç şalteri takıyorsun. panonun içine birtane kumanda kontaktörü ve 30 saniyelik zaman rolesi takıyorsun kumanda kontaktörü enaz2 açık 2 kapalı kontağı olacak.
basınç şalterinin 3 kontağınıda köprüle (basınç şalteri 16 bar olacak)
zaman rolesinin nötr beslemesini basınç şalterinden geçir
zaman rolesinin kontağını da kumanda kontaktörüne bağla.
motor çalışır suyu basar basınç şalterinin kontaklarını açar motor çalışmaya devam eder. pompa hava yapınca basınç şalteri iner kontakları kapanır. zaman rolesi enerjilenir. kumanda kontaktörü çeker kendini mühürler aynı zamanda yıldız üçgen kumandayı devre dışı bırakır . pompanın havasını alıp tekrar start yapın. havasını almadan çalıştırırsanız tekrar stop eder zaman rolesi enaz 10 saniye ayarlanacak. umarım işinize yarar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
güzel düsünülmüs sen bunun semasınıda verirsen daha yararlı ve acıklayıcı olur sanırım
 
resim nasıl yayınlanır bilmiyorum. netle tanışalı kısa zaman oldu. ve elektriği piyasada öğrendim ve geliştirdim. çizimlerim iyi değil. yinede resim ve şema yayınlamayı öğrenirsem en kısa zamanda yayınlarım.
 
Basınç şalterinin uygun olduğundan kuşkuluyum.pompa hava yapmasa sadece hat basıncı birsebebten düşse(fazla kullanım gibi)sistem gereksiz yere durabilir.Basınç şalteri hiç yoktan iyidir ama zaten bu gibi sorunlar için dilli akış siviçleri var.Onlar kolaylıkla kullanılabilir
 
Bu sistemi yaptık arkadaşım gayet guzel motorumuz durdu hava yaptı havayı salyongoz pompadan yanına gıdıp manuel değilde otomatik nasıl atabılıriz sureklı dur kal yapan motorlarda olan bı sorun
 
Motorunuz yıldız üçgense, yıldız kontaktörüne paralele selenoıd vana 1 veya 1,5 inç gibi, baglayın. Dırekt çalışan bir motorsa, motorla beraber bır zaman rölesı baglayıp, 10/15 sanıye selonoıd vanayı devreye alıp pompadakı havayı atmosfere atsın.
 
flow swich kullan flow swich çalışmadığı zaman,normalde kaplaı kontağından zaman rölesi süresi sonunda arıza sinyali verdir en sağlıklısı bu bence
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,226
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst