hızlı girip çıkan yükler için kompanzasyon

trona

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
44
merhaba arkadaşlar

Ben bir makina imalat fabrikasında çalışıyorum .Bizim sıkıntımız devreye hızlı girip çıkan kaynak makinalarından dolayı devamlı kapasitife giriyoruz. Kael rgk kullanıyorum. Tecrubesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Klasik sistem reaktif röle ile kompanzasyon oranlarını yakalamanız çok zor.

Tristörlü sistem kurmanız gereklidir. Dengesizlik miktarını biliyorsanız, dengesizlik miktarı kadar tristörlü sistem kurmanız mümkündür.

İrtibata geçebileceğiniz firmalar arasında;

Grup ArGe, Alron, Karmetmakina veya elektrolojik

Grup Arge - istanbul firması,
Alron - İzmir firması,
Karmetmakina ve elektrolojik - Ankara
 
Kaynak makinalarınız kapasitif mi yazdırıyor?Eğer endüktif demek istediyseniz, sayın durceylanın dediğine katılıyorum. Ama kapasitife giriyoruz tabirinde ısrarcıysanız, biraz konuşmakta fayda var.
 
Kapasitife girmeside normal; şöyle ki rölenin kondansatör çıkarma süresi yüksek kaldı ise kapasitif yazabilir, yada eşit se girme ve çıkma süresi geç girip geç çıkacağı için yine kapasitif yazabilir.. Çözüm sunduğumuz bazı yerlerde bunu gördük. Ancak kaynak makinaları, puntalar vs endüktif yüklerdir, makinalarınız iki faz mı üç faz mı olduğuna göre önerilecek çözümde değişir.
 
Fakat hızlı girip çıkan kompanzasyon sistemlerinde, aşırı kapasit denilince akla ne gelir? Sık devreye alınıp çıkmadan dolayı kontaktörün yapışması gelir. Bence kapasitif yazıyorsa, arkadaşımız firmaların eline düşmeden önce, burada bir konuşalım, gerçekten hız sounundan kaynaklandığını düşünürsek, dinamik kompanzasyonu önerelim istedim.
 
"Firmaların eline düşmesi" ifadesi çok manidar olmuş kötü anılarınız mı var?
 
Bizdede öyle bir sorun vardı doğrudan cihaz uçlarına (cihazı çalıştırıp durduran kontaktörün çıkışına) sabit kondansatör bağladık problem çözüldü. Yada çihazı kompanze edecek büyüklükte bir kondansatörü cihazla birlikte devreye alacak bir sistem kurabilirsiniz.

Punta kaynak makinasının pedalına sviç bağlayarak kondansatörü devreye alıp çıkardığımız bir başka uygulamamızda oldu .

Buna benzer birşeyler düşünebilirsiniz. Hiç biri olmazsa , hızlı bir kompazzasyon (yarı iletken kontrollü) sisteminden başka çareniz yok.
 
"Firmaların eline düşmesi" ifadesi çok manidar olmuş kötü anılarınız mı var?

Özellikle o ifadeyi kullandım. Ne kadar iyi bir firma çağırırsanız çağırın. Size gelen satış elemanı, ürün satıp, primini artırmak için, röle ayarlamak için, sisteminizi komple değiştirmek isteyebilir. Evet kötü anılarım oldu zamanında :)
Onların sayesinde az buçuk kompanzasyondan anlar oldum. Zaten klimacılar sayesinde de klimadan anlar olmuştum.
Böyle başınız sıkıştığında, her kafadan bir ses çıkar. En güzeli, kontaktör sigorta röle, röle ayarlarını iyice ontrol ettikten sonra, sistemde hata olmadığına karar verilirse, mevcut sistemi değiştirmek ya da ilave yapmaktır.
Biz diafaze puntaları olan bir firmayız. Başımız çok ağrıdı. Sağolsunlar, alron elektrik sorunumuzu çözdü. Ama her sorunda da, alron ya da dinamik kompanzasyon diye bir şart yok. O yüzden dedim, buradan yardımcı olalım. Ben profosyonel olarak bu işleri yapmıyorum. Ücretli olarak bir fabrikada çalışıyorum. Bir menfaatim söz konusu olmadığından gereksiz yönlendirmeler yapmamaya çalışırım. Buradaki insanların bir çoğu da böyle. O yüzden dedim yani bir inceleyelim diye.
 
grup arge bu konuda teknik destek olarak en fedakar ve ucret olarak ta en mutevazi firmalardan
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst