Dinamik kompanzasyon (kademesiz)

syn mustafa bey,

atladığınız bir olay var. Ben dedimki herzaman devamlı devrede olacak bir kademe olacak ve bu kademedeki filtre devrede olacak. bu filtreniz hangi harmonige ayarlı ise o harmonikler bastırılacak ve tdh ölçümünüz azalacak diyorum. Eski tip rölenizde sistem bosta iken ademe devreye girmiyor dolayısı ile harmonikleri bastıramıyordunuz. Aradaki fark da budur?

Birde sizin ALRON konusunda güç hesabı yaparken sunu dikkate almanız gerek. Dengesizliklerden en büyüğü(hangi fazsa)+ani gelebilecek kısa süreli dinamik yük. ALRON bu ikisinin toplamı kadar olmalıdır gücü. Dolayısı ile bu güce esit buyuklukte 1 veya daha cok kademeyi devamlı devrede olacak sekilde basit bir degisiklik yapılacaktır panonuzda. :D
KAdemelrde 25,50,100 ve katları olacak sekilde düsünmelisiniz.

Harmoniklerde en baskın olan harmoniği göz önüne alınarak yapılır filtreler. Fekat zamanla kondansatör değeri değiştikce tune edildikleri frekans ta kayar. birde bu acıdanda bakılması gerekir sisteme.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tamam işte ben de o açıdan baktım.Yani bizim sistemimize bir sürü büyük firma çözüm getiremediyse( ya da çok pahalı sistemler önerdiyse) bu onların beceriksizliğinden kaynaklanmıyor,bizim sistem ve Şebeke çok gartip.Aynı şekilde gerçekten beğendiğim ve taktir ettiğim çalışmanız da aynı şekilde yetersiz olduğundan değil,bizim isteme uygun olmadığından işime yaramaz diyorum.inanıyorum ki bir çok yerde işe yarar.
biz sisteme koyacak dettunned filtre bulamadık abi.Pahalı simülatörlerle baktık.Koydğun filtre harmoniği artırıyor.Sonunda erguna özel sardırdık.Ki o da anca kondansatörlerin şebekeye harmonik vermesini engelledi.Sistemin harmoniğini çok çok az düşürdü.
Neyse sonuçta bu mesele benim sistemime özel bir sorun.Bu yüzden meseleyi uzatmam anlamsız.size bir faydası olmayacak.Ama çözüm var diyen olursa da beklerim.
Ama en büyük sorunum 1600 kva trafo ile yaklaşık 350 kva yük beslemem sanırım.
Sayın Kibele,ilgilerinize çok teşekkür ederim.Size özelde de belirttiğim üzere bu sistemi ,profösyönel olarak kompanzasyon işi yapan tanıdıklarıma tanıtacağım.Çünkü gerçekten işe yarayacağına inanıyorum.Ama sanırım benim işimi aktif filtre çözecek.O nu da 10-15 bin euro olduğu için patron istemiyor.Her gün sayaca göre cosq setini değiştirmeye ve sabit grup ekleyip çıkarmaya devam :(
 
m-usta-fa arkadaşım.www.aktifmuhendislik.com.tr adresindeki " aktif filtreli kompanzasyon " konusu
ile ilgili olarak, firmadan alacağınız bilgiler,size faydalı olabilir.Fiyatları değerlendirebilirsiniz.
 
Sağolun.zaten fiyat alacağım firmalardan birisi de buydu
adresini vermeniz isabet oldu.
 
m-usta-fa ' Alıntı:
Her gün sayaca göre cosq setini değiştirmeye ve sabit grup ekleyip çıkarmaya devam :(

Sayın mustafa bey,

Hergün siz cosq değeri ile oynamak isterseniz ve bunda zevk alıyorsanız bir sey diyemeyeceğim.
Bizim sistemi yargısız infaz ettiniz ya helal olsun. :-\
Ben de size söyle bir öneri yapayım. Ben sizin sisteminizideki sorunları kesin cözerim. Ve bizim sistemi almak zorundada kalmayacaksınız. Sorunun çözüldüğünü görün bana yeter. Ben sistemi söküp geri götürürüm. Biz mühendislik firmasıyız. İşçimiz, teknisyenimiz yok. Sizden sadece montaj esnasında montaj için işçi desteği isteyebilirim o da 1-2 saat.

Alın buyrun hodri meydan. Siz hiçbir risk ve maliyet almıyorsunuz. Bende diyorum ki eger bu işi halletmezsem işte burada "NAMERDIM" diye yazacağım. Sizden sadece burada sonucları su deger buydu bu oldu su düzeldi bu düzelmedi diye bir acıklama isteyecegim. VARMISIN YOKMUSUN?
 
Abi o montaj işçisi ben oluyorum sanırım.Midem bulanıyor artık o panoya girerken.Sanırım olmazsa da eski haline getirmek yine mustafa usta'ya kalacak.
Abi patronla görüşünce size haber vereyim ben.
Siz sistemi düzeltin bırak burada yazmayı new yourk times ta köşe verin oraya da yazarım.
Ama ben sizin sisteminizi ne yargıladım ne de infaz ettim.
Bu arada sizin sistemi nasıl almak zorunda kalmayacağım?Yani alron olmadan mı çözeceksiniz?
 
m-usta-fa ' Alıntı:
Tamam işte ben de o açıdan baktım.Yani bizim sistemimize bir sürü büyük firma çözüm getiremediyse( ya da çok pahalı sistemler önerdiyse) bu onların beceriksizliğinden kaynaklanmıyor, bizim sistem ve şebeke çok garip.
Aynı şekilde gerçekten beğendiğim ve taktir ettiğim çalışmanız da aynı şekilde yetersiz olduğundan değil, bizim isteme uygun olmadığından işime yaramaz diyorum. inanıyorum ki bir çok yerde işe yarar.
biz sisteme koyacak dettunned filtre bulamadık abi. Pahalı simülatörlerle baktık. Koyduğun filtre harmoniği artırıyor. Sonunda erguna özel sardırdık. Ki o da anca kondansatörlerin şebekeye harmonik vermesini engelledi. Sistemin harmoniğini çok çok az düşürdü.
Neyse sonuçta bu mesele benim sistemime özel bir sorun. Bu yüzden meseleyi uzatmam anlamsız.size bir faydası olmayacak. Ama çözüm var diyen olursa da beklerim. Ama en büyük sorunum 1600 kva trafo ile yaklaşık 350 kva yük beslemem sanırım.
Çünkü gerçekten işe yarayacağına inanıyorum. Ama sanırım benim işimi aktif filtre çözecek. Onu da 10-15 bin euro olduğu için patron istemiyor. Her gün sayaca göre cosq setini değiştirmeye ve sabit grup ekleyip çıkarmaya devam :(

1)"Sizin sisteme uygun olmadığı" bence gecersiz. Cünkü biz bunu sizin sisteminize benzer yerlerde piyasadaki en kral rölelerin rezil oldugu yerlerde kullandık. Acıkcası size neden-nasıl uygun olmadıgı kanısına varıyorsunuz pek anlamadım.
2) Kondansatorler harmonik üretmez. Sadece sizin işletmeniz üretir. Siz kompanzasyon kondansatörünün faradını dikkate alarak bir seri harmonik reaktörü hesaplarsınız. Bu LC sistem aslında sadece notch filtre olup tune edildiği frekansa yakın frekanslarda toplam direnc azalır. Yani tune edildiği frekansa yakın frekanstaki salınımları nerdeyse kısa devre eder. Detaylarını baska bir konuda inceleyelim derim konuyu dagıtmamak için.
3)"Neyse sonuçta bu mesele benim sistemime özel bir sorun" diye düsünmeyin. Cünkü bunlar standart ve herkeste rastladıgımız içinden çıkılmaz diye düsünülen sorunlar. Siz o nedenle birazda size verdiği sıkıntıdan dolayı böyle düsünuyorsunuz. Unutmayınki biz işimiz gereği kac işletmeye gidiyoruz ve benzer sorunları yokediyoruz.
4)En cok karsılasılan büyük trafo kücük işletme gücü (sizdeki 1600/350) karsılasılan sorunlar bizim için su içmek kadar kolay çözdüğümüz bir sorun. Sadece belki akım trafonuzun daha hassas olanı ile değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca kademelere konacak kondansatör için ve akım trafosu oranı için bizde bir sınır yok. Bazı anneanelerimziin rölelerinde bunlar sınırlandırılmış. Bizde yok.
5) Fiyatımız 10bin eurodan daha az olacak garanti.
6)Bizim sitemi sizin işinizi kesin çözmez ancak aktif filtre dediniz. Bu yargısız infaz. Ben kesinlikle çözerim diyorum.
7)Bizim sistemi ben sadece siz görün hakikaten sorunlarınızı cözüyor mu diye size ispat etmek için getireceğim. Tüm nakliye vs masraflarını karşılayacağım. Sizin panonuzda birkac kablonun yerini degiştireceğiz (akımtarfo baglantıları seri girilecek+1-2 kademe için kontaktörü devamlı cekecek sekilde ayarlanacak okadar). O işte bende size yardım ederim. Siz sistemi 1-2 hafta kullanıp gözleyeceksiniz. Butun sorunlarınızın cözüldüğünüzde göreceksiniz. "Tamam ben butun sorularımın yanıtını aldım" dediğiniz anda ben sizinde müsait olduğunuz bir zamanda gelip panomu söküp geri alacağım. Yok sistem kalsın satın alayım derseniz bende faturamı keser giderim. Yani sizin hiçbir masraf ve riskiniz olmayacak. Daha ne olsun di mi ama? :D
BEn sistem derken zaten ALRON'lu bir sistemden bahsediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst