Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Ev şebekesi için ne kadarlık bi güç gerekir ya da normal rüzgarlı bi ortamda ev kullanımı için uygun olur mu bu tür bi enerji?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
SAyın şefim bu uygulama yapıldımı verim alabildiniz mi?

birde 6-7 amperlik düşük devirli motorlardan yapılabileceğini söylemişsiniz bu motorları nereden temin edebiliriz acaba ?

"aramaktan başım döndü elimde 200a dinamo var bunun stator sargısını özel saracağız peki emaye tel kaç mmt olmalı ve kaç tur olmalı bilen beyler yardımcı olurmusunuz"
sayın saftilki
bu sarımları doğru akım motorları sarım kitaplarından bulabilirsiniz eski sistemde meslek lisesi elektirk bölümü doğru akım makinaları kitabı
yeni modüler sistemde doğru akım makinelerin de bulabilirsiniz megep in sayfasını inceleyiniz.

mtekbıçak bir ev için kullanılan en düşük rüzgar türbünü evin içindeki cihazlara göre değişir.sadece tv kullanacaksanız 500w lık bile yeter fakat işin içine elektrşikli soba ve motorlar girerse bu güç çok artacak demektir birde kullandığınız inverter de önemli eğer normal inverter kullanıyorsanız akü havuzunuzun büyük ve inverterinizinde güçlü olması gerekir rüzgar türbünü kullancağınız güçten küçük olabilir neticede siz gücü akülerden alacaksınız , fakat enjekte inverter kullanıyorsanız rüzgar türbününüzün güçlü olması gerekir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İstanbulun uzak bir ilçesine bağlı köylerde tarlaya veya elektriği olmayan yerlere yapılan evlerde 4 tane türbinim çalışıyor.
Aydınlatma, televizyon, uydu alıcısı gibi cihazlar çalışırken hatfada 2-3 sefer kuyudan su çekebiliyorlar.

Düşük devirde üretim yapabilen dc. motorlar Topkapıda TİM 1 işmerkezinde motor satan yerlerde var.
 
Sayın şefim sizin yapmış olduğunuz ve çalışan res lerde bu motorlarımı kullandınız yoksa kendiniz modifiye yaptınız mı
 
Kullandığım alternatörleri kendim yapıyorum. 500 w.lık sistemde 250 devirde 28 v.la şarja başlıyor. 500 devirde 20 amperle şarj ediyor.
 
selamun aleyküm siteyi takip etmeye gayret ettim.bu işe başka bir siteden bisiklet dinemosu ile başladım kanatlar tamam güzel dönüyor ama ampül yanmıyor kanatları çıkarıyorum elle döndürüyorum ampül azda olsa yanıyor mili matkaba bağlıyorum yine ampül yanıyor ama rüzgarla dönünce yanmıyor ne yapabilirim.selam ve dua ile...
 
selamun aleyküm siteyi takip etmeye gayret ettim.bu işe başka bir siteden bisiklet dinemosu ile başladım kanatlar tamam güzel dönüyor ama ampül yanmıyor kanatları çıkarıyorum elle döndürüyorum ampül azda olsa yanıyor mili matkaba bağlıyorum yine ampül yanıyor ama rüzgarla dönünce yanmıyor ne yapabilirim.selam ve dua ile...
Kanat uzunluğunu 10 cm. kadar uzatıp, deneyin.
 
selamun aleyküm , bende uzun zamandır rüzgar türbini yapmak istiyordum, ancak uygun fiyata neodium mıknatıs bulamadım . Bende ferrit mıknatıs ile yapmaya karar verdim, bir firmadan sipariş verdim yakında elimde olacak. Mıknatısların ölçüleri 40 mm * 25mm * 10mm . 36 adet istedim , gelir gelmez yapmaya başlamayı düşünüyorum. Elazığda malzeme bulmak biraz mesele bakalım hayırlısı.
 
Selamün aleyküm.

Ben hesaplama konusunda takılıyorum.

Bazı yapılmış projelerde verilen hesaplamalar var.

Mesela hava nüveli bir bobin gurubundan sabit manyetik alanlı mıknatıslar ile alınacak voltaj, devir hesabı verilmiş.Ben 4 bobin tek faz örnekleyeceğim.

3000 d/d sabit devirim var 2 kutup 4 seri bobinim var her bobin 110 v üretecek şekilde hesaplıyorum.

f = 50 hz +-%
Manyetik akı Gauss = 3723
mıknatısın alanı 8 cm2
10 üssü - 8 katsayı diye biliyorum

(110)/(3723 x 3.14 x 1.414 x 50 x 8 x 10üssü - 8) = 208 tur bunu 210 a tamamlayıp her seri bobin başına 105 tur sarıp yerleştırmeliyim.tabı bu hava nüveli bir bobin rotor stator ahşap.Ancak işin içine sac eklendiğinde manyetik akı değişiyor.Bunu tespit edecek cihazım yok ancak, Yapılmış örneklerden yola çıkarak bulabilirim gibime geliyor.

Ancak merakım şu.1 Faz 3000 d/d'da bu hesapla 220 v ulaşabilirmiyim ? Emin olmadan denemek istemedim ?

Bir kaç sorum daha var ancak bunu sonuca bağlamalı önce.

Herkeze kolay gelsin.
 
Bu kadar yazı yazılan bir konuda hesaplama bilgisi olan kimse yok ? ilginç ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst