Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

sayın erdal alp arkadaşım
yatay eksenli rüzgar türbinlerinde aşırı rüzgarlarda pervanenin zarar görmesini engellemek için oldukça basit bir yöntem var.bu yöntemin çizimi bende var ancak buraya bu çizimi yerleştiremedim.anlatmaya çalışayım.
biliyorsun pervanenin rüzgara dönmesi için arkasına kuyruk koyuyoruz.bu kuyruğun bulunduğu bağlantıyı sabit değilde bir yöne dönebilecek şekilde tespitliyoruz.pervanenin hemen arkasına bu kuyruğa 90 derece açıyla 2. bir kuyruk yerleştiriyoruz.rüzgar normal iken ana kuyruk pervaneyi rüzgara karşı yerleştirecektir.rüzgar çok arttığında ise 2.kuyruk devreye girerek pervaneyi rüzgar yönünden saptıracaktır.pervane rüzgarın yönüne göre 90 derece(rüzgarın hızına göre açı değişir) yön değiştireceğinden hızı yavaşlayacak,normal hızda dönmeye devam edecektir.bu arada ana kuyruk rüzgar yönünde kalacaktır.ana kuyruğu sağa sola dönebilecek şekilde yerleştirdiğimizden fırtınalarda pervane yan dönerek ekseninden kayacak ama ana kuyruk hep sabit kalacaktır.ana kuyruğa 90 derece açıyla yerleştirdiğimiz 2.kuyruk daha küçük olmalı ve ana kuyruğun sağa sola dönmesini sağlayan mafsalın önüne monte edilmelidir.umarım anlatabilmişimdir.resim yüklemeyi öğrenirsem çiziminide gönderebilirim...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
slm arkadaşlar benim birkaç sorum olacak 220 voltluk ac motor var bunun kollöktörüne çıkarıp mıklatıs yerleştirsem eletrik üratirmi bunu bildiğimiz benzinli motorlarla döndüreceğim ve çıkışta 220 alabilirmiyim
 
Sayın arkadaşlarım abilerim 13. sayfadaki entegreyi bulamadım nereden temin ederim
 
Sayın şefim, forumdaki yazılarınızı okudum, verdiğiniz emek ve bunu paylaşmaktan kaçmamanız takdire şayan, sizi tebrik ederim.
Rüzgar türbini hakkında bir fikir geldi aklıma, nacizane paylaşmak isterim.
Biliyorsunuzdur, bazı katalikit sobaların önünde elektirikle ısıtmak için bir bölüm var. Orada havayı üfleyen yatık bir fan var, bu fanı taklit ederek, sizin, pervane yapımında kullandığınız PVC kesitleriyle 1m. yükseklikte dikey bir türbin yapılrsa az rüzgarla dönüp çok kuvvet üreten bir türbin elde etmiş oluruz diye düşünüyorum.
 
Tavsiye ve öneriniz için çok teşekkürler halil ustam !
Bahsettiğiniz şekilde dikey eksenli bir türbin yapmıştım zaten. Kanat uzunluğu 100 cm. olan 8 kanatlı bir türbin. Dönme çapı 125 cm.
Alt tarafında görülen alternatör her şeyiyle benim imalatım olan 24 v. 2000 w. gücünde. 80 devirde 12 v. 8 a. üretim yapıyor. Yaklaşık 300 devirde 24 v. 30 a. üretim yapıyor.

Aslında türbin tam olarak bitmiş sayılmaz. Kanatların yanlarına 100 cm. uzunluğunda, 70 cm. genişliğinde 7 adet panel seperatör koyacağım. Bu sayede kanatların dışından geçen rüzgarı da kanat içine alacak, hemde dönme yönünde olan kanatların rüzgara karşı direnç oluşturmasını engelleyecek. Çok aşırı rüzgarda, fırtınalı havada kanatları kapatarak koruma altına almış olacak.
 

Ekli dosyalar

  • DİKEY TÜRBİN.jpg
    DİKEY TÜRBİN.jpg
    17.7 KB · Görüntüleme: 179
Şefim, sizin yanlız kaldığınızı ve forumdan destek alamadığınızı düşünüyorum. Herkes size fikir soruyor ama yardım etmek isteyen yok, izin verirseniz ben size destek vermek istiyorum. Ben beyaz eşya tamiratıyla meşgulum ve elime çok miktarda, bu işlerde deneme yapacak malzeme geçiyor, bana maddi bir külfeti olmaz. Bende İstanbul/Maltepe'deyim, elimden gelen desteği vermeye hazırım, sizin gibi bir insana faydam olursa mutlu olurum.
Mesela, bu hayalimdeki türbini sizin için deneyip, başarılı olursa size göndermeye hazırım.
Sevgiler..Selamlar.
 
Çok çok teşekkür ediyorum sayın halil ustam. İnanın çok duygulandım.
Bazen öyle bir malzeme lazım oluyor ki, nerede bulacağımı bilmiyorum. Yenisi çok pahalı oluyor, eskisini hurdacılarda aramaktan yoruluyorum.
Yalnız şunu sormak istiyorum. İstanbul/Maltepe derken iki Maltepe var. Topkapı Maltepe mi, Pendik Maltepemi ?
Bir ara uğrayıp, çayınızı içmek isterim doğrusu.
Hoşçakalın. Kolay gelsin.
 
Şefim Kartal/Maltepe'deyim, uğrayabilirseniz bende memnun olurum. Sizin gibi birisiyle tanışmak benide mutlu eder. Ben size elimden gelen desteği vermeye hazırım, sözümdeyim.
Saygılar, selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,018
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst