Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

sn şef arkadaşım.
bahsettiğim alternatör (rüzgar türbinini bitirdim) başlığı ile açmış olduğun bölümün 1. sayfasında.mıknatısları yerleştirdiğin ve sargıları yerleştirdiğin beyaz kısımların teflon olduğunu düşünüyorum.doğru mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın şef ben sızın yaptıklarınızı taktır edıyorum çok guzel çalışmalar neden step motorlarıda yazınıza dahıl etmıyorsunuz bılıyorsunuz step motorlar 10 devır/dk dahı elektrık uretır malıyetı bıraz pahalı dıyeceksınız bence ruzgar enerjısınde step motorlar daha avantajlı aydınlatıcı bılgılerınız için teşekkurler
 
Sayın bolaheng !
O resimde dinamonun orijinal rotoru yok. Bahsettiğim parçaları söktükten ve mıknatısları monte ettikten sonraki hali bu. Hem kırmızı ile hemde sarı ile işaret ettiğiniz yer birbirinin aynı resimler. Ve o işaretlediğiniz şeyler mıknatıslardır. Orada demir silindir üzerine yapıştırılmış 2 sıra, her sırada 12 adet olmak üzere toplam 24 adet neodyum mıknatıs var. Ben daha kuvvetli olması için 2 dinamonun nüvelerini birleştirip öyle yaptım. Siz tek nüve yapacağınız için tek sıra mıknatıs yapmalısınız.

Sayın duranatardag !
Haklısınız, o ilk yaptığım ve çıraklık dönemine ait bir çalışma. Teflon değilde ona benzer bir madde. Polyamid deniliyor. İşlemesi çok kolay bir malzeme. Nüveyi silisli sac yerine polyamid yapmayı denemiştim. Mıknatıs nüve karşısında zorlandığı için öyle bir deneme yapmıştım, ama çok verimli olmadı. Mıknatısın nüve ile karşılıklı kutup oluşmasını engelliyor. Şayet yapmayı düşünüyorsanız tavsiye etmem.

Sayın tekin126 !
Step motorlar düşük devirde elektrik üretebiliyor lakin fazla bir gücü olmuyor. Yeterli akım vermiyorlar. Zamanında denedim pek memnun kalmadım. Onun için en verimli olanı araba şarj dinamolarının modifiye edilmesi. Çok daha güçlü olması için otobüs veya kamyon dinamoları daha güzel oluyor. Bu dinamolar 48 oyuklu olduğu için 16 kutuplu ve 16 mıknatıs yerleştiriyoruz, en küçük devirde hem gerilim hem akım veriyor. Ama onuda bulması mesele. Aslında 72 oyuklu dahlander motor bulsam 48 v. 4 - 5 kw. alternatör yapacağım ama piyasada eski dahlander bulmak hazine bulmaktan daha zor.
 
sayın şefim.
çıraklık döneminde yaptım dediğiniz alternatör bir çeşit flanş alternatör.benim şimdi yapmaya çalıştığım alternatörün bir benzeri.mıknatısları hazırladım.bobinlerde hazır gibi.flanş alternatörün nüvesini silisli sac paketlerden yapsam kasıntı yapacak .alüminyum yapsam istediğim gerilim değerlerini alıp alamayacağımı bilmiyorum.bu noktada fikirlerine ihtiyacım var.flanş alternatörde karar verdimde hangi malzemeden yapayım...şimdiden teşekkürler.
 
sevgili arkadaşlar pervanenin fazla rüzgarda aşırı hızlı dönmemesi için fren sistemini nasıl yapıcaz
 
merhaba arkadaşlar 35 mm eninde mıknatıs arıyorum.lütfen yardım bilginiz varmı nereden temin edebilirim?:confused:
 
sayın şef, polyamid malzemeden yapılan alternatörünüzün verimli olmadığını söylediniz. Fakat yabancı kaynaklı amatör videolarda 9 kutuplu flanş alternatörler kullanılıyor ve gerekli verimde alınıyordur umarım. Demek istediğim flanş alternatörde de demir nüve olmamasına rağmen oldukça yaygın şekilde kullananılıyor olması ?
 
merhaba arkadaşlar 35 mm eninde mıknatıs arıyorum.lütfen yardım bilginiz varmı nereden temin edebilirim?:confused:
Sayın mertone1 !
Adapazarı organize sanayii' de aksa magnet fabrikasında her türlü neodyum mıknatıs bulabilirsiniz. Türkiyenin her yerine kargo ile gönderebiliyorlar.
 
selam şefim rüzgar türbiniyle ilgili çalışmalar yapıyorum eğer elinizde varsa bana örnek bir proje gönderebilirmisiniz iletişim adresim ******@hotmail.com eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. emeği geçen tüm arkdaşlara iyi çalışmalar diliyorum .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,755
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst