Güvenlik sistemleri kimin işi

Katılım
6 May 2015
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
54
Merhaba form üyeleri sizce güvenlik sistemleri kimin isi ?
Ornek elektirik elektronikci bilgisayarci internet cafe uyducu bunlar gibi bir cok esnaf arkadaslar bu isi yapmakta ama bence sadece el becerisi ile olacak is degil sizlerin görüşü nedir ?
 
önemli olan markadır. iyi markanın iyi servisi olur. servis personellerine sistem hakkında devamlı bilgilendirme, eğitim veren büyük markalardan almak en sağlıklısıdır.
 
Sn.huzurbilisim,eskiden güvenlik sistemi ithalatçıları önüne gelene mal vermezlerdi.Marka sayısıda çok azdı.Şimdi çok sayıda ve çeşitli kalitelerde ürün var.Tedarikçi firmaların pek çoğu kendileri seçkin olmadığı gibi seçkin müşteri derdindede değiller.Hal böyle olunca kendine güvenen herkes bu işlere soyunmuş durumda.
Konu hem tesisatçı bilgi,becerisi hemde genel elektrik,elektronik bilgisi gerektiriyor.Benim gözlemlediğim bir çok örnekte tesisat bilgi ve becerisi olmayan bilgisayarcı,elektronikçi vs. yaptığı işte kablajın çok kötü olduğu her an arıza kaynağı olabilecek durumda olduğudur.Pek çok bilgisarcı ve elektronikçi bir tek CAT 5 kablo ile bütün PIR ları dolaşarak,üstelik salkım saçak berbar bir tesisat ile güvenlik sistemi kuruyorlar.Tabi ondan sonra sistem ...ruktan nem kapıyor.Sadece kaba tesisatçılarında çok güzel kablo tesisatı kurduklarına ama panelin yeri,PIRın yeri,harici sirenin yeri vs. montaj ve bağlantı noktalarında saçmaladıklarına şahit oldum.Adam işi bilmediğinden tesis kurulduktan sonra ulaşması imkansız yerlere panel montajı yapıyor.Böyle aymazların yaptığı işlerde arızaya müdahale etmek kolay olmuyor.
Netice olarak ülkemiz şartlarında bu işleri meslek grubu olarak şunlar yapmalı şunlar yapmamalı diyemiyorum.Ama yapanların elektrik,elektronik bilgisi,tesisatçılık bilgi ve becerisi ve güvenlik sistemleri ile ilgili bilgisinin olması gerekmektedir.Ne diyelim uygulama yapan arkadaşlar hangi yönünüz zayıfsa ya bu zayıf yönünüzü geliştirmeye çalışın yada bu yönde işbirliğine gidin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst