Güvenlik Kamerası Görüntüsünde Şeritler Geçiyor

Merhabalar, bu konu benzer olduğundan hemde yeni başlık açmayayım diye buraya sorunumu yazmak istedim..
Ben kapıönünü görebilmek amacı ile öne bakan pencereye av-8570 kamera bağladım, kamera görüntüsü gündüz çok iyi olmasına rağmen gece görüş e geçtiği anda çok fazla karlanma yapıyor, hatta karlanma nedeniyle biraz çözünürlüğü yüksek kayıt(bilgisayara) yapmaya kalktığımda, gündüz 50-80 MB/saat kayıt yaparken gece görüşe geçtiğinde kayıt boyu 2GB/Saat a kadar çıkıyor..
12 v 1A adaptör ü 2Amp.lik regüleli adaptörle değiştirdim fark etmedi, farklı kablolarla da denedim(anten kablosu dahil) görüntü aynı..Kameranın arkası plastik, zaten ahşap a vidaladım..
Problem nerededir acaba, ne yapabilirim..Teşekkürler...

Merhaba sayın Tahbil;
Anlatmış olduğun sorun, kablo veya daha güçlü bir adaptör kullanma ile ilgili bir problem değil malesef..
Kullanmış olduğun kameranın chip seti ile alakalı ...Biraz daha kaliteli bir kamera kullanmanı tavsiye ederim.Gece görüntüsündeki oluşan karlama nedeni ile ekranın tamamı hareket halinde olduğu için çok yüksek bir bant genişliği kullanır..bundan dolayı hem internet bağlantısında acayip bir yavaşlama olur hemde kayıt kapasitesinde fazla yer kaplar..Bu da normaldır.Patetes baskı sony cip seti kullanan markalar var malesef bunlardan uzak duralım...
 
Haklı olabilirsiniz, önce av-548 almıştım, gece görüşü iyi değil diye bunu aldım ama buda aynı hiç fark yok. Güya markalı alayım diye Avenir seçtim, fakat biçok güvenlik firması bu markayı satıyor, alanlar ne yapıyor, atıp yenisini almıyolardır, herkes bukadar demekki deyip oturuyor olmalı..Avenir kuranlar da vardır, onlar müşteriye ne cevap veriyor acaba, merak ettim..
Forumda Avenir kullananlar olmalı, farklı söylemler varmıdır biraz bekleyeyim..Teşekkürler..
 
sayın tahbil..
çok önemli bir konuda değinmişsin.avenir balitech gibi marka kullananlar hakikaten müşteriyi nasıl doyuruyor ikna ediyor anlamadım gitti.benimde ağzım çok yandı avenir hikvision balitech gibi markalardan.ama hala kullanmıyor değilim bu markaları ama ortalık karanlıksa baştan söylüyorum bu paraya göremessin bir bok diye.ikna olmuyor başkası gece görüşlü görür dedi diyor bende sallıyorum.sinek avlıyorum ama müşteriylee ugrasmıyorum.ortam aydınlıksa sıkıntı yok.tak geç aveniri ama karanlıkta adam gibi görüntü verecek 80 90 usd yi geçmiyecek kamera bende bulamadım.
 
Görüşlerini yazan arkadaşlara teşekkür ederim, iyi görüntüden vazgeçtim, kamerayıda değiştiremem iyiler çok pahalı, gündüz gösterimi de kötü sayılmaz, hiç değilse karlanmayı ortadan kaldırabilmek için yapılabilecek bişey varmıdır acaba...??
 
ir spot deneyebilirsin.gece karanlıgını ne kadar aydınlatırsan daha iyi olur diye düşünüyorum
 
Bu karlanma olayının çok karanlık olması ile ilgili olmadığını düşünüyorum, zira; kamera kapı önü ve sokağa bakıyor, karanlık la ilgili olsa yoldan araç geçtiğinde ve kapı önü lambasını yaktığımda karlanmanın kaybolması gerekir ki, kaybolmuyor..
Bu karlanma parazit gibi bişey olabilir mi, teknik bilgim yok fikir yürütüyorum..
 
kablo etrafında yüksek gerilim hattı olabilir mi ?
 
Topraklama olayı, Adaptör ün topraklı fişe takılması ise denendi, başka bir topraklama usulü varmıdır bilemiyorum. Kamera evde, yüksek gerilim olamaz, kablosuna en yakın(20 cm) TV nin kablosu geçiyor.(220 volt) etkilermi diye kamera kablosunu uzağına alıp denedim farketmedi..
 
Eger hiçbiri degil se ışık karşıdan geliyor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst