Güvenlik Kamerası Görüntüsünde Şeritler Geçiyor

Kamera nın gördüğü bi ışık kaynağı yok..
Konuyu Avenir markasının ithalatçısı ve dağıtıcısı Mesa Güvenlik firmasına yazdım, hiç ses çıkmadı, sonra "gönderdiğim e-posta ya cevap vermediğinize göre kalitesizliği onaylıyorsunuz demektir." dedim..
Gelen cevap;
"Son kullanıcıya satışımız yoktur efendim
ithalatcı bir firma olmamız sebebiyle sadece toptan ürün satışımsı bulunmaktadır
iyi calışmalar"

Ben neden bahsediyorum o ne cevap veriyor, kamera almak istediğimi sanmış heralde..Bende e-postayı okumadan cevap vermişsiniz okuyun tekrar yazın dedim, bakalım yazacaklar mı..
 
Malesef ana dağıtıcısından bi cevap ve açıklama gelmedi, demekki bu kameraların gece görüşü sorunlu(dış mekan için), zira dün gece kamerayı olduğu yerden söküp aynı yerden(içeriden) salon a baktırdım, ışıkları söndürdüm, gayet güzel gösteriyor(salon uzunluk 7.5 metre), dışarı çeviriyorum karlanıyor, 2 metre yukarıdan sokağa asfalt a bakıyor, görüntüdeki en uzak yer 25 metre kadar vardır.. Pencereden dışarı uzanıp kameranın önüne bi gazete tuttum(1 metre mesafe), karlanma kayboluyor ve gazetedeki orta ve büyük punto yazılar rahat okunabiliyor, gazeteyi çekince yine karlanma..? Bi çözüm yolu görünmüyor, böyle kalacak artık, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler..
 
Kameranızın gece görüş özelliklerini detaylı olarak inceleyiniz. Gece görüş mesafesi 15 mt geçmez (Özelliklerinde 25-35 mt yazıyor)
Kullanmış olduğunuz kamera 4-9 mm varifokal lense sahiptir. Lens ayarlarını ortama göre ayarlayınız ve kameranız dome kameraymış gece karıncalanma yapma esnasında koruma bölünümü söküp görüntüyü inceleyin azda olsa karıncalanma azalacaktır fakat kameranızın karıncalanması ır aydıntlamasının ve chipsetinin kaliteli olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Biz projelerimizde 800$ lık kamera kullanıyoruz 90 mt kadar görüntü alabiliyorum. Kullandığım en kötü kamera 300$ civarında 60 mt net görüş alabiliryorum.

Konunun üzerinden zaman geçmiş ve Birazda uzun oldu ama :) Çıkan sonuç herzamanki gibi aynı "Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur." :)

Pazaritsiz görüntülü günler dilerim :)
 
Cevabınızı okuyunca sormak istedim, bu kameralarda chipseti ve ir ledler değişebiliyomu, bunu yapan tamirciler varmı acaba, belki daha güçlü ledler takılabilirse faydası olur mu...
 
Sizin söylemiş olduğunuz yöntem nadir olarak kullanılsa da sizin için faydalı bir yöntem değildir. Söylediğiniz değişiklikleri yapınca değişmeyen tek şey kasa kalıyor :))
Para verip araba alıyorsunuz. Sonra gidip porsche motoru taktırmak istiyorsunuz :)) zaten maddi açıdan külfeti olanda o'dur.
 
ben güç kaynağını büyülttüm sorun çözüldü.
 
esesibo arkadaşın dediği gibi fabrikamızda jeneratör devreye girince bazı kameralarda görüntü bozuluyor bazıları bozulmuyor jeneratörün çıkış voltajı tam 380 değil yani düşük gerilim oluyor belki sizin kameralarınızada UPS çıkışından düşük gerilim gidiyorsa kameraların performansı düşebilir.
 
bilmiyorum sorunu çözen oldumu ama simdi kamera kurmadan geldim hikvision avenir balitech 3lemesi av 548 2 adet bl--- bir adet (tam bilmiyorum eskiden kalma kameramdı) hikvision dome 48 led metal kasa balitech dısarda gerisi içerde inanırmısınız balitech kamera bile avenır dan iyi 548de karlama var ikisindede gücü dipten verdim yine aynı sasırdım kaldım yarın bende sorayım su av cılara bakalım ne diyecekler avenirle yeni çalışmaya baslamıstım halbuki bukadar kötü olacagını tahmin etmiyordum gerçekten

sorunu çözen varsa yazssın lütfen ...
 
gün ışıgında sorunum yok ama onuda belirteyim
 
merhabalar öncelikle şunu belirteyim foruma ilk kez mesaj yazıyorum. küçük bir sorunum var. apartmanımızda gece görüşlü santral sistemine bağlı tek bir kamera 12v 2A bir besleme ile 30 mt kablosu var. piyasadaki 15-20 tl ye satılan rf modülatör ile görüntüyü çevirip santrala verdim. AV den net aldığım görüntü RF den çok donuk ve çok kalitesiz ve silik bir görüntü ile karşılaştım. acaba ne yapmam lazım ki RF den, AV den aldığım görüntü kadar olmasa bile en az ona yakın bir görüntü alabilirim?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst