Güneş Paneli panosunda inverter resetleme

mkaand

Üye
Katılım
25 Nis 2020
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
44
Konum
Istanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Kiraz bahçem için ekteki panoyu yaptırdım. LED projektör için bir tane Legrand'ın rezervli zaman rölesini koymuştum ama projektör 100W diye ve sistemim ufak bir sistem olduğu için iptal ettim. Şimdi o zaman rölesi boşa çıktı. Gelelim esas soruna,

Ben uzaktayım ve bahçeye kamera sistemi kurdum. 3-4 gün sorunsuz sistem çalışıyor, uydu internet var. Ama sonra sistem çöküyor. Tahmin şarj cihazı değil inverter sorun çıkarıyor. Ana şalterleri kapatıp açınca sorun düzeliyor. En son sorun olduğunda şarj cihazında error olmadığı halde binada elektrik yoktu. Yukarda bahsettiğim boşa çıkan zaman rölesini invertere giden 12V kesip tekrar aktifleştirmek için kullanmak istiyorum ama o zaman rölesi 220V akü ise 12V. İnverteri her gün 15dk lığına uzaktan nasıl kapatıp açabilirim? Bu uzaktan resetlemeyi nasıl yapabilirim? Gördüğünüz inverter tam sinüs bir inverter ama bence çok kaliteli bir inverter değil. Tipik çin malı bir inverter sanki. Görüş ve tavsiyelerinizi almak isterim. Teşekkürler.

a3b015a0-d676-46f6-b395-c02d0160272f.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
https://urun.n11.com/arduino-urunle...tXVhLQhjPXovEoNsyvl2aqgqEwrr0nHxoCTD4QAvD_BwE


Böyle kartlar var içine blynk programı yükleyerek telefondan internet olan her yerden kontrol edebilirsiniz.
ama daha çok güçlü röle lazım
Merhaba Hızlı yanıtınız için teşekkürler. Bana çok daha basit bir çözüm gerekiyor. Birde Bu blynk yı sanırım telefona yüklüyoruz. Telefon uygulamasında her gün saat 20.30 da bu röleyi aç kapa yaptırtabilir miyim?2000W lık invertör var. Bunu besleyen 12V u aç kapa yapamam lazım.

Şu işimi görür mü acaba? WIFI yı hiç işe bulaştırmadan.

https://www.hepsiburada.com/entes-mcb-9-zaman-rolesi-pm-HB000001906Q
https://www.gittigidiyor.com/bilgis...-12v-24v-led-ekran-zaman-rolesi_pdp_707708826
 
Bunlarda olur fakat bu rölelerden kullanmadım ama olacağını tahmin ediyorum
 
Benim inverterde de sorun olabilir aldığım yere yollayıp değişimini isteyeceğim. Sanki 3-4 gün sürekli çalışmadan sonra bir kapat aç istiyor. Esas sorun sanki inverter de gibi. Yarın bahçeye gidip inceleyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst