baknediycem
Üye
karavanımda mevcut sistem 150 ah jel akü. 205w sabit gunes paneli 30a mppt ve 1000w tam sinus inverter. buna ek olarak anker 100w katlanır panel aldım ve diğer mppt ile aynı marka ama 20a olan bir mppt daha aldım. bu yeni aldıgım katlanır paneli mevcut sistemde hali hazırda şarj olan 150 ah jel akuyu şarj etmek istiyorum. yani iki ayrı panel iki ayrı mppt ye baglı olacaklar ve bu iki panel tek bir 150 ah jel akuyu şarj edecek. bu sistemde bir sorun var mı. eger sorun yoksa bağlantısını nasıl yapmam konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim.
Karavan cok kucuk ve üzerinde 205w panel ile arac ustu çadır var. Bazen duruma gore cadir kapali olsa da 2-3 saat gunesi kesiyor. Bu yuzden 100w anker seyyar panel aldim. Almadan once bilmiyordum meger sistem dusuk w panele gore sarj olurmuş. Oyle olunca ona ayri mppt takarsam kullanabilirmişim. Bu yuzden isler bu asamaya geldi.
Karavan cok kucuk ve üzerinde 205w panel ile arac ustu çadır var. Bazen duruma gore cadir kapali olsa da 2-3 saat gunesi kesiyor. Bu yuzden 100w anker seyyar panel aldim. Almadan once bilmiyordum meger sistem dusuk w panele gore sarj olurmuş. Oyle olunca ona ayri mppt takarsam kullanabilirmişim. Bu yuzden isler bu asamaya geldi.