Güneş paneli ev sistemi

Arkadaşlar ben bağ evinde 85 watlık bir adet panel +10 A şarz kontrol aleti 100 watt akü ve 300 watlık modifiye inverter ile tüm aydınlatmayı yapıyorum.1 hata güneş çıkmasa bile akü bitmiyor. Aydınlatmada 220 v 15 watlık tasarruf ampulu kullanıyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aslında iyi bir panel alıp elektriğe de doğalgazada para vermiyim diyorum bazen zaten bu bakır borularla su ısıtan aleti kendim yapabilirim sıcak su sorunu yok ısınmayı da elektrik den karşılasam 2 tanede rüzgar türbini kursam malum güneş olmazsa rüzgar olacak onuda kendim yaparım yemek pişirmeye ne yapabiliriz ? onlarında elektriklisi var mı acaba faturalara 200 300 ödeyeceğimize bunlara versek bir kere versek kafama yattı ben bi panel fiyatlarına bakayım :)
 
Bugün bende konu ile ilgili bir başlık açmıştım. Daha sonra bu başlığı gördüm. Bekir bey sadece aydınlatma amaçlı olarak bende bu sistemi kurmak istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Bekir bey ile biraz önce görüştüm. Onun tavsiyeleri doğrultusunda 40 wp panel ve 10 a regülatör alıp şerid led ile aydınlatma problemini çözeceğim inşallah.
 
Üstadlar bir müsadenizle bir sorum olacak. Panel ve regülatör alacağım ama alırken nelere dikkat etmeliyim.
 
bu sisten bence elektrik hattı olmayan yerlerde yapılmalı . normal bir ev için maliyetli olabilir . alındığına değmeye bilir belki .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst