Güç Kesintisi

Katılım
5 Tem 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
40
Kolay gelsin arkadaşlar benim sorum şu masaüstü pc güç düğmesine bastıktan 1-2 saniye sonra kapanıp tekrar açılıyo bunu her açılışta yapıyo 500w power var acaba güç kaynagında mı yoksa anakartta falan mı kısa devre var saygılar
 
ana kart üzerine monte edilen kartları veya Ram'leri bir kontrol edin yuvasında gevşek olanlar var mı? nedenlerden biri bu olabilir. Bazılarını yuvadan çıkarın, örneğin sadece 1 ram ve ekran kartı kalsın, çalıştırın yine aynı şeyi yapacak mı, sonra diğerlerini sıra ile takarak tekrar bir gözlem yapın.
 
İlk etapta,"power" düğmesine giden kablonun anakart üzeribdeki iki terminalindeki(Kablo pabuç uçlarının temas yerleri) ve güç(Power) düğmesine gelinceye kadar olan hattında bir temassızlık,kısa devre durumu var mı,bir kontrol edin.500 watt.lık olan psu'nuz üzerinde yazan gerçek değerinde olmayıp da,(400-450 gibi) sistemin güç ihtiyacı daha yüksekse,bu tür açma-kapanma,mavi ekran durumları da görülebilir.Nette,pc'de kullandığınız bileşenleri tek tek verdiğinizde,size toplam olarak sistem gücünü hesaplayıp verebilen bir çok site mevcuttur.Bu sitelerden birinde toplam sistem watt. gücünü,bileşenlerinizi tek tek vererek, doğru olarak hesaplatın.Çıkan değer 500 watt.dan yüksek ise psu'nuz ilk açılışta, nispeten sistem dosyalarını açmaya çalışırken daha fazla güç çekmek isteyip,var olan psu'nuz bunu karşılayamıyor olabilir.Bir de,arızayı bu yönüyle araştırın.Psu'nuz popüler(Bilinen markalardan biri ise) ise, üzerindeki 500 watt. etiketinden şüphe etmeniz yersiz olacaktır.Kolay gelsin.

Doğru güç kaynağı ile kararlı sistem - Onaylanmış markalar - CHIP Online
 
Bunun bir çok sebebi olabilir, Powersupply dan başlayıp HDD ye kadar gider bios a girebiliyorsan girip bana voltaj degerlerini yazarsan yardımcı olabilirim.
 
Anakart üzerindeki "POWER" yani açma-kapama kısmının yanında yer alan diğer pc kasası içine giden diğer fonksiyon kablo gruplarında olası bir istenmeyen kısa devre,uygun olmayan bağlantı(RESET kısmı terminalinin olası kısa devresi,renge göre ve doğru olmayan kutup şekli,bilhassa anakartın bir Bakım-tamir sonrası,yeniden dikkatsizce yapılabilecek kablo panelinden) durumlarında,ekseriyetle yeni bir bileşen eklendiğinde,mevcut psu ile olabilecek bir güç yetmezliğinden,anakartın kasa içindeki terminalere tam temas etmemesi, iki ram kullanılıyorsa,bunların diğerine göre olan bir uyumsuzluğundan(Marka,çalışma frekansı,kapasite uyumsuzluğu,vb.) ve daha birçok sayılabilecek sebepten olabilir.

Ram-işlemci-ekr.kartı üçgeninden(Kuzey köprüsü) birindeki temassızlıkta pc, boşta çalışır,sinyal üretmez,monitöre görüntü gitmez.Hdd'deki olası bir iç elektro-mekanik arızada, ekrandaki görüntü ya tutuktur,ya da donmuştur.(Kilitlenmiştir) Hdd'in sata ya da pata(Paralel ata) bağlantılarının yanlış(Ters) yapılması,yine hdd iç yapısındaki mekanik-elektrik bir aksaklık(Arıza) benzer şekilde bu tür açma-kapanma belirtilerini gösterebilir.Anakart,işlemci,ekran kartından sonra en fazla arıza veren parça hdd'dir.Sürekli, nispeten yüksek sıcaklıkta çalışma ve dosya birleştirilmeden kullanılması,çalışırken yüksek mekanik şoklara maruz kalması,ömrünü olması gerekenden daha fazla da kısaltabilir.Sistemle ilgili bir tereddütte,sağlam olan bir başka hdd ile test yapılarak,sisteme olan genel etkisi bir araştırılmalı,denenmelidir.

İşlemci yanarsa,sistem hiç açılıp çalışmaz,ekr. kartı arızasında,kuzey köprüsü dengesi bozulur,sistem boşta çalışır,monitöre görüntü(Sinyal) gitmez.Ram tam oturmamış veya birden fazla olup bir uyumsuzluk sorunu varsa,kuzey köprüsü dengesi yine bozulup,ya sistem boşta çalışır veya sistem açılıp kapanabilir.Kolay gelsin.
 
bencede arkadaşların dediği doğru power supplyde sorun olabiliri işlemcin fazla voltaj yiyor olabilir ve bu sebeble ısınma yapar ve bilgisayar reset atıp durur. bunun için fanlarını kontrol et kasanın temizliğini power supply nin içindeki fanı kontrol et yağını koy sonra elektrik prizinin değerini çlç 220 den fazla değer geliyorsa power supply kafayı yemiş olabilir . bios a girip voltaj değerlerini yazarsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar fakat şöyle bir dipnot düşeyim!: bu sistem üç yıldır aynı powerla çalıştı feel kasayla gelen orjinal power yaklaşık gerçek çıkışı 468w sistemimde power ı zorlıyacak bir donanımım yok pasif soğutuculu ekran kullanıyorum toplasan tüm sistem 400w kullanır tam yükte.. yalnız gençenlerde sisteme paralel porttan extra hdd bağladım anakarttaki paralel giriş kartın uç noktasında acaba söküp takarken kartı kasıp bir çatlak falan mı oluşturdu die düşünüyorum sn hamdisuat ve binbaşının dediklerini dikkate alıcam bıos güç değerlerine de bakıp yazıcam bütün duyarlı kardeşlerime teşekkür ediyorum..saygılar kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,352
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst