Fancoiller çalışmıyor

tasslehoff

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar bir sorunumu sizlere danışmak istiyorum. Alışveriş merkezindeki bir mağazada fancoillerimiz çalışmıyor. sistem 4 borulu. 2 giriş 2 çıkış. mağazada 3 adet cihaz bulunmakta. 1 tanesi aldağ afc 20 diğeride alkk140 2 adet. bu cihazlara sıcak su girişi var fakat su soğuk olarak dönüyor. bu neden olabilir acaba?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mrb arkadaşım.4 borulu demişsin yani 2 coil.yoğuşma problemi olabilir diye düşünüyorum.......daha açıklayıcı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırız......
 
merhaba konu ile ilgili problemi ben de yaşadım bizde 100 adet fancoil var 5 kat bulunan fancoil ler ısıtma yapmıyordu giriş suyu sıcak ama cıkış suyu soguk sonra araştırdık su basıncı düşük odugundan su dönüş borusundan hareket etmiyor du su boruda hareket etmedigi icin yoguşmada yapıyor su takviyesi ve havasını aldıktan sonra düzeldi.
 
Hava yapmış.Havasını almalısınız
 
arkadaşım merhaba,fan-coilde giriş suyu sıcak çıkış soğuk durumdaysa bu sıcak suyun fan-coil serpatini (peteği)içerisinde dönüş yapmamasından kaynaklanır.öncelikle fan-coil tesisatında en yüksek noktadan havasını alacaksın sirkülasyon pompası ile ilgilide bir sorun olabilir fakat genelde sorun tesisattaki havadan kaynaklanır.hava aldıktan sonra sistem normal akışına dönerse sıkıntı yok.fakat sürekli tekrarlarsa fan-coil üzerine otomatik hava atma prujörü koydurmanı tavsiye ederim.
 
fancoillerin kendi servisi geldi ve suyun geri dönmediğini söylediler hatlarda hava brujorleri var. peki hatların dönüşlerine sirkülasyon pompası koysam suyun devirdaimini sağlayabilir miyim?
 
suyun geri dönmemesi ,tesisatın kuruluşundan doğan bir hatadır. eğer sistemin bu güne kadar düzenli çalışıyorda bugün çalışmıyorsa problem hava olabilir.bu tip sistemlerde havayı atmak oldukça zordur.sizin belirtdiğiniz arızanın benzerini izmirden bir arkadaş sormuştu.detaylı olarak da anlatmıştım.arşivi araştırırsan belki yararlı olabilir.ayrıca bu tür sistemlerde sıcak suyun soğuk suyu itememe gibi durumlar da olabilmekte .bunun için sistemi komple inceleyip değerlendirmek gerekir.
DÖNMEYEN SU OLMAZ DÖNDÜRÜLEMEYEN SU OLUR.planlı akılcı iyi araştırarak etüd edilerek yapılacak çalışmalarla sistemninin problemi çözüleceğini düşünüyorum.ayrıca gelen servis de işi başından sav mış gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst