Kombi Fan/Baca Sorunu

eroerg

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, Baymak Ocean Luna 20 Fi model kombimiz ile ilgili bir sorunumuz mevcut ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Kış modunda kombiyi ilk açtığımızda sorunsuz çalışıyor fakat 1 saat kadar geçtikten sonra baca/fan ışığı yanıyor ve fan çalışmıyor. Haliyle ateşleme de yapmıyor cihaz. Şimdiye kadar yaptıklarımı da belirteyim;

- Fan sökülüp temizlendi,
- Prosestat değişti,
- Ntc sensörü değişti (sıcak su/petek 2'si birden),
- Baca aşırı ısı sensörü değişti,
- Yanma odası fırça ile temizlendi,
- İyonizasyon çubuğu bulaşık teli ile temizlendi.

Dediğim gibi kombimiz ilk olarak 1 saat kadar sorunsuz çalışıyor ve sonra arızaya geçiyor. Fan dönmüyor fakat fandan bir ses geliyor ve fan gayet sıcak. Kombiyi kapatıp yarım saat kadar geçtikten sonra tekrar başlattığımızda yine sorunsuz çalışıyor ve evi ısıtıyor. Sürekli cihazla meşgul olmamak için sorunu çözmek istiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 
Fan rotor yatakları yağsız kalıp ısınıp , sıkısma yapması aklıma geliyor, mantıken ses yapıp ,ısınan, dönmeyen motorun mili kilitlenmiştir,,
 
Fan rotor yatakları yağsız kalıp ısınıp , sıkısma yapması aklıma geliyor, mantıken ses yapıp ,ısınan, dönmeyen motorun mili kilitlenmiştir,,

Merhaba, cevap için teşekkürler. Fan çok iyi dönüyor, her ihtimale karşı yağlamasını da yaptım. Titreşim sesi de yok.

Kartla ilgili bir sorun olma ihtimalini düşünüyorum ama karttan olsa fan hiç çalışmazdı sanırım. Gerekirse açıp onu da inceleyeceğim son olarak.
 
Fana harici enerji verip denediniz mi. 1 saat çalışsın harici yine kesecek mi. Kartta şişen herhangi bir eleman sebep oluyor olabilir mi.
 
Dostlar selam,

Fan bağlıyken bacakları ölçtüm, voltaj geliyor. Belli süre geçtikten sonraki halinin videosunu ekleyecektim ama format uygun değil sanırım video yükleyemiyorum. Isınınca dönüş başlamıyor ve fandan enerji sesi geliyor.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi rulman sıkışmasından şüphelendim. Fakat yalama olmuş vidalarla uğraşırken motor milini sabileyen döküm gövde kırıldı. Bu rulman yatağını/gövde parçasını nasıl bulabiliriz acaba? Parçanın tam adını bilen var mıdır? Rulman kapağı/yatak/gövde vs. gibi.


20201116_170713 - paint.jpg
 
Sırf o parçayı bulamazsınız, satıldığını dahi görmedim. Kombicilere ve hurdacılara başvurun benzer hurda motordan tedarik edebilirsiniz, üreticiye göre fark olabilir.
 
Sırf o parçayı bulamazsınız, satıldığını dahi görmedim. Kombicilere ve hurdacılara başvurun benzer hurda motordan tedarik edebilirsiniz, üreticiye göre fark olabilir.

Motor tamiri, bobinaj vs işleri yapan bi yerden 15 liraya buldum, taktım. Muhtemelen dediğiniz gibi hurda motorlardan çıkarıyor onlar da.

Rulmanları değiştirdim sorunsuz çalışıyor şu an. Arkadaşların dediği gibi rulmanın biri hafif sıkılaşmış.

Sorunun çözülmesinde yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler. Selamlar.
 
Aysonu değil ilk haftanın son günü maaş bittiğinden bende erdim artık . Benim kombide su akitiyordu esanjor çürümüş söktum aliminyum kaynak yaptırıp taktım. İyi şimdilik. Geçmiş olsun sizede
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst