Fırçasız Dogru Akım motoları hakkında..

ssideng

Üye
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle merhaba arkadaşlar..Fırçasız DC motorlar hakkında bilgiye ihtiyacım var..İhtiyacım olan bilgi ise ne oldukları, neden tercih edildikleri, kullanım alanları ve çalışma karakteristikleri..

Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ben bugüne kadar hiç fırçasız dc motor görmedim
 
Örneğin bilgisayar kasa fan motoru, hdd motoru fırçasız dc motordur
 

Ekli dosyalar

  • fırçasız dc motorlar.rar
    1.9 MB · Görüntüleme: 591
Son düzenleme:
arkadaşlar herkese merhaba ben eletirikle hobi bazında ilgili biriyim yani teknik terimleri anlamıyorum benim şöyle ir sorunum var elimde bir fırcasız motorvar bunuda bozlan dvd romdan söktüm modelcilikle ugraştıgım için elimde fırcasız motur zaten vardı ekipmanları ile birlikte fakat benim kullandıgım motorlarım tümü üç girişli konturol ünitemde dvddem söktügüm motor ise 4 girişli bu motoru 3 girişe düşümenin yolu varmıdır nasıl olabilir ilginiz için şimdiden teşekkür
 
firçasiz DC motor bence olamaz servo motor dersek tamam veya step motor
 
caglayanpeh35 adlı arkadaşım ; söktüğün motoru parçalara ayırıp,bozmadan :) bobin kanallarına sarılmış olan sargıyı söküp tekrardan 3 çıkışlı olmak üzere sarabilirsin ,tabiki bunda kullanıcağın telin kalınlığı,spir sayısı vs. gibi önemli noktalara dikkat etmen lazım ve hesaplamalarını yapman lazım.. yalnız bilmen gereken bi konu var fırçasız motorların sarım şekillleri farklıdır internette aratırsan bulabilirsin ... Benimde model uçaklara merakım vardı bende 5-6 tane dvd'den sökülüp tekrardan sarılmış motorlar mevcut fakat ünitem olmadığı için rafa kalkmış durumda kısmet belki bi gün bütün üniteyi alıp bir HYDROFOAM yapma şansım olabilir :D bu konuda bilmek istediğin başka bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım ;) kolay gelsin ...
 
firçasiz DC motor bence olamaz servo motor dersek tamam veya step motor


Yorumunuz enteresan olmuş, yukarıda ilk mesajımda verdiğim linkteki dökümanı indirip incelemenizi öneririm. Bu motor tipinin varolabileceği yine aklınıza yatmazsa, gerekçeleriyle birlikte buraya yazın, neden fırçasız dc motor olamayacağını bizler de öğrenelim, ne dersiniz?
 
Fırçasız DC motorlar vardır. Örnek HUB MOTOR lar.geleceğin motorudur. Tüm araçlarda görülecektir.Teknik eğitimler bu motorlara ve elektronik kontrolörlerine ağırlık verilmelidir.Artı bu motorların soğutma teknolojilerinin geliştirilmesi sanayide ve araçlarda devrim yaratacaktır.Neodyum mıknatısların sıcakta randımanları düşeceğinden soğutma işi beraber ilerleyecektir.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst