Evde garip sigorta atması

Şöyle hocam İzmir'de yaşadığım için güneş her zaman var.O yüzden pek sıkıntı olmuyor benim için =)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@aslan93 bende ANTALYA dayim ama nafile. yazi bi dert kişi ayri bir dert. Sonuçta şohben veya termisifon ihtiyaç oldu zaman kullaniliyor.
Elektirik sarfiyeti olarak gücüm yetse Trifaze 1/2 hat şohbenleri var ondan alirim ama deli gibi elektirik yakıyormuş.
 
Tabi hocam haklısınız olmayınca mecbur kullanılacak sonuçta.Ama korkuyorum şofbenden nedense her an birşey olacakmış gibi =) Birde işin maddi tarafı var.Faturaya baya bir yansıyor.4 kişilik bir ailenin 3 günde bir banyo ettiğini düşünürsek baya yansır.Kışın hele elektrikler akşamları düşük oluyor genellikle,suda soğuk olduğu için suyu anca ılıştırıyor.Bu yüzden hiç tercihim olmadı bugüne kadar.Hep bir alternatif düşündüm.
 
ben şofben (ani ısıtıcı) hemde termosifon kullandım kablosu 1.5mm olmasına rağmen çok elektrik yakıyordu ben 3 sene kullandım takması sorun düşme ihtimali yüksek banyo yapmak için su ısınmasını beklemek lazım kazan delinme sorunu var fiyatıda yüksek bir daha asla termosifon kullanmam ama sofben şu an banyomda var kombi kullanıyoruz ama bağlamadan önce kullandım bir ara su kaçırdı su açınca elektiriği veren aksam contası delinmişti bende şambrel kesim taktım orjinalinden sağlam oldu yazın şofben kullanıyorum kışın kombi nedeni ise banyo evin bir başında kombi diğer başında su ısınana kadar çok su boşuna akıyor iki kova kadar üstelik yazın ikinci kademede açtığımda rahat suyu ısıtıyor
 
Doğalgaz olmayan yerde büyük çoğunlukta ani ısıtıcı veya termosifon var. Allah kullananlara yardım etsin. Gövdeye kaçak olmasın da depo delinir mi rezistans mı arızalanır can sağlığı olsun.
 
Ani ısıtıcılı yerine termosifon tercihimdir eğer buna mecbursak.
 
MERHABA ARKADAŞLAR EVİMİZDEKİ PROBLEM 1 HAFTA ÖNCE ÜÇ DAİRENİN ANA PANODAKİ ŞALTERLERİNİN ATMASIYLA BAŞLADI.DAHA SONRA DİĞER İKİ DAİRENİN ŞALTERLERİNİ KALDIRDIK BİZİMKİNİ KALDIRAMADIK SÜREKLİ KALDIRINCA ATIYORDU.BİRAZ ZAMAN GEÇTİKTEN SONRA ŞALTERİN KABLOLARININ GEVŞEDİĞİNİ DÜŞÜNEREK KABLOLARINI SIKTIM ŞALTER ATMADI ÇALIŞTI O AKŞAMLIK SONRAKİ GÜN YİNE ATTI GÜNDE 3-4 DEFA ATIYOR ELEKTRİKÇİ ÇAĞIRDIM KOMPLE DEĞİŞMESİ LAZIM DEDİ.BİZİMLE BİRLİK ÜST KOMŞUNUN ŞALTERİ ATIYOR BAZEN SADECE BİZİM ŞALTER ATIYOR BELLİ OLMUYOR.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Çok bilinmeyenli denklem sorusu gibi. Eğer şalter attığı anda bir cihaz devreye girme olayı veya yüksek akım çekilmediğini var sayarsak sigorta arızası gibi gözüküyor. 2. durum ise komşuyla birlikte sigorta atması olayı da sayaç çıkış nötrler ortak bağlanmıştır diye tahmin ediyorum. İyi bir elektrikçinin bakması lazım.
 
Atan sigorta hattının testini yapın somut verilerle konuşalım. Böyle afaki konuşmak bişey kazandırmıyor.

Sigorta hattına ampermetre takılır ve akşam ne yapıyorsanız hangi cihazlar çaışıyorsa çalıştırırsınız amper değerini takip ediniz. Hatta bazı pens tipi ampermetrelerin peak hold tuşu var. Bu tuşa basarsanız o hatta çıkılan en yüksek amperi okur ve ekranda sabitler. Sigorta attıktan sonra ölçü aletine bakarsınız en yüksek kaç amper çekmiş görürsünüz. Sigorta değerine yakın yada üst mü alt mı kontrol edersiniz.

En azından somut bir sonuca ulaşırsınız.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst