şofben kaçak akım

Katılım
11 Ocak 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
25
CÜMLETEN HERKESE MERHABA

1 AY KADAR ÖNCE İHLAS AURA ŞOFBEN ALDIM BACANAĞIMLA BERABER TAKTIK, ELEKTRİKÇİNİN ÇEKTİĞİ KABLOYA ANTİGRO KABLO İLE EK YAPTIK DAİRENİN SİGORTA KUTUSUNDAKİ ŞOFBEN HATTININ SİGORTASINI 32AMPER VİKO SİGORTA İLE DEĞİŞTİRDİK BİR SORUN YOKTU.
BİR AKŞAM DUŞ ALDIM UFAKTAN ÇINLAMA SESİ GİBİ BİR SES GELİYORDU AMA BİR SORUN OLMADI DİĞER AKŞAM EVE GELDİĞİMDE KAÇAK AKIM ATMIŞTI ŞOFBENİN TOPRAKLAMALARINI BİRBİRİNDEN AYIRINCA DÜZELDİ ARTIK ATMIYOR AMA ŞOFBENİ KULLANAMIYORUZ KORKUDAN.

SİZCE SORUN NE OLABİLİR NASIL DÜZELİR?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 
Elektrikli şofben formumuzda en çok 1 hafta öncesi tartışılmıştı , ararsanız ulaşabilirsiniz.
 
1. şofben kaçak yapmıştır
2. kötü bağlantı sebebi ile sorunlar ortaya çıkmıştır
3. hatalı veya yanlış bağlantı sebebi ile sorunlar ortaya çıkmıştır.
4. yanlış montaj sebebi ile oluşan hatalar olabilir.
5. hata başka daireden kaynaklı olabilir
6. hata kullanımda olan başka bir cihazdan kaynaklı olabilir.
........vs.

İhlas şofbenlerin montaj servisi ücretsizdir. niye bağlantıyı siz yaptınız.

nasıl düzeltileceği hususunda önce arızanın sebebi anlaşılmalı arızanın ne olduğu neden kaynaklı olduğu bilinmeden çözüm üretmek doğru olmaz.

öncelikle şofben rezistansının kontrolü yapılmalı rezistans patlamışsa yani gövde kaçağı veriyorsa kuvvetle muhtemel öyledir önce rezistans değiştirilmeli tabi bunu ihlas servisi garanti kapsamında rezistansın değiştirilmesini doğal olarak kabul etmeyecektir. yani siz ve bacanağınız bu işi üstleneceksiniz. burada dikkat edin rezistans değişimini orijinal malzeme ile yapınız diğer markaların rezistansları su ısıtma haznesine adapte olmayabilir. rezistans 2 adet olup birbirinin içine sarmal olarak yerleştirilmiştir. 2800+4200 toplamda 7000 W tır.

tahminimce şofben montajını yaparken duş ahizesini olması gerekenden daha yüksek bir pozisyona monte ettiniz. banyonuzu yaptınız ve çıkarken suyu kapatıp duş ahizesini yerine astınız ancak hatalı monte edilen duş ahizesinde kalan su şofbeni çalıştırmaya devam etti ve rezistansın yanmasına sebebiyet verdi. bu tip ani su ısıtıcılarda kullanma talimatı önce suyu açacaksınız duş ahizesinden soğuk su akmaya başladıktan sonra ısıtıcı kademesini 1(2200 W) ılık 2 (4200 W) sıcak ve 3. (2200+4200=7000 W) çok sıcak alacaksınız su ısı ayarı şofben su girişinde bulunan vana ile debi ayarı yaparak ayarlanabilmektedir. banyonuzu yaptıktan sonra önce ısıtıcı kademesini 0'a getirerek şofbenin enerjisini kesip duş ahizesinden akan ısınmış suyun soğumasını bekledikten sonra duş ahizesi yerine asılmalıdır. böylece rezistans kireç tutması bakımından ömrü daha uzun olacaktır. duş ahizesi asma seviyesi şofbenin kademe anahtarının seviyesinden daha yüksekte olmamalıdır.

şofben bağlantısı 3*2,5 mm2 NYY (antigron) kablolar ile en uygun yer buat veya sigorta kutusundan alınmalı ttr kablo kullanılmamalıdır. şofben bağlantı klemensinde faz nötr ve toprak klemenslerinde bağlantı yapılırken faz nötr ve toprak bağlantıları karıştırılmamalıdır.

dediğim gibi arızanın kaynağı tespit edilmeden çözüm üretmek doğru olmaz ama tahminimce yaptığınız yada yapabileceğiniz hatalar bunlardır. kontrol etmenizde fayda vardır.

Sorun daha farklı ise yetkili servisini çağırınız şofben montajı şakaya gelmez hata kaldırmaz Allah korusun sonu ölümle bitebilir.
 
1704983843041.png
 
evimdeki şofben arızalandı, gittim yapı markete bunun benzerini alayım dedim. kasiyer kız "ev sizin mi?" "evet" deyince; "git en ucuzundan şofben al bunu alma" dedi. kasiyer sözü dinledim, mutluyum.
13 sene kullandım - abdestsiz kalmadık çok şükür- ama elektrikçi olmayan biri için 13 ay bile kabusa dönebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst