Evde garip sigorta atması

castoridae

Üye
Katılım
15 Şub 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikli olarak herkese merhabalar.
Dün akşam dairenin kaçak akım rölesi ve apartmanın ana panosundaki röle atmaya başladı. Evde sadece tv çalışıyor ve odanın lambası yanıyordu. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, şofben dahil başka hiçbir şey çalışmıyordu. Sigortanın birkaç kez daha atmasından sonra elektrikçi çağırdım. Benim evdeki bütün sigortalar kapalı iken bile ana sigorta atıyordu. Elektrikçi benim sigorta kutumdam "Bu hat daha sonra çekilmiş, sorun buradadır." dediği bir toprrak hattını iptal etti ve sorun giderildi. Fazını da iptal edince hattın şofbene gittiğini gördük. Şofben hattını kaçak akıma bağlamadan düz bağladı ama "Kullanmayın, en fazla leğene su alıp kapatın." dedi. Benimde mevcut hali ile kullanmaya zetenniyetim yok ama sorun ne olabilir. Kafamda 3 soru var;
1- Tüm sigortalarım kapalı iken ana panodan nasıl kaçak akım atabiliyor? Sorun niye ben şofbeni kullanmazken birden ortaya çıktı?
2- Banyodaki ne bu durma sebep olabilir mi yoksa sorun resistanta mıdır? Kullanılmazeken ortaya çıkması bana nemi düşündürüyor.
3- Şofbenden mevcut hali ile leğen su alsam sorun olur mu ve çözüm için ne yapmalıyım
Zaman harcayıp ilgilenen herkese peşinen Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötrle toprak sudan dolayı kısa devre olmuş anlaşılan.Bu sorun daha önce olmadığına ve sigorta kapalıyken kaçak akım attığına göre başka şey gelmiyor aklıma bu şekilde leğene su alabilirsin ama zaten sigorta şofbeni korur ama yinede dikkatli ol eğer klemens bağlantılarında rutubet den küçük bir ihtimal ama sigorta atabilir.
 
Şofbeni açıp saç kurutama makinası ile kurutsam işe yarar mı acaba? Resistantan olsa çalışırken atması gerekmez mi?
 
Yoğuşmadan dolayı ani su ısıtıcısı yada termosifon terminalinde nötr-toprak yada faz-toprak kaçağı oluşmuş olabilir. Sıkıntı yaşanmadan önce banyo falan mı yaptınız banyoda yoğun su buharı oluştumu ?
 
yaklaşık bir 10 saat önce banyo yapmıştım. su buharı oluştu evet ve banyo kapalı kaldı, rüzgar nedeniyle havalandırmayı açmadım.
 
Peki ne yapmam gerekir, aleti değiştirmeden halletmem mümkün müdür?
 
Bu olay su buharından kaynaklanmış değiştirmene gerek yok şofbenin klemenslerine buhar suya dönüşünce toprakla nötr kısa devre yapmış kaçak akım yapması gerekeni yapmış.banyoda çok buhar oluşmuş havalandırmasını açın banyo yaparken ve buhar dışarı çıksın yoksa bu arıza tekrar eder.
 
Cevapları ile yardımsı olan Sayın c.berkan ve YaşlıUzman'a teşekkürler. Garanti kapsamında söküp götürdüler, arayıp "sorun resistanstaymış, biz değiştirip getireceğiz." dediler ama hayırlısı bakalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst